Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
Η ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
H. S. LEWIS
ISBN: 978-960-86270-9-3
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 248
/
Βάρος: 370 gr
Τιμή: 23.50€
Διαθέσιμο
 
"/>

The Mystical Life of Jesus
1η έκδοση Amorc 1929 στην Αγγλική
1η έκδοση στην Ελληνική Εκδόσεις Τετρακτύς  1996
2η έκδοση Εκδόσεις Τετρακτύς 2000
3η έκδοση Εκδόσεις Τετρακτύς 2019

Ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού βασίζει μεγάλο μέρος από τις θεωρίες του στην ύπαρξη των Χειρογράφων της Νεκράς Θαλάσσης. Μόνο που αναφέρεται σε αυτά 18 ολόκληρα χρόνια πριν ανακαλυφθούν! (Τα χειρόγραφα ανακαλύφθηκαν το 1947 ενώ το βιβλίο εκδόθηκε το 1929). Η θεωρία πως ο Ιησούς έζησε στην κοινότητα των Εσσαίων και πως υπήρξε και ο ίδιος Εσσαίος, ήταν ήδη γνωστή από τον Μεσαίωνα. Στις 27 Ιουλίου 1586 μία εσωτερική οργάνωση που θεωρούσε τον εαυτό της απόγονο της Εσσαϊκής Αδελφότητας, η MILITIA CRUCIFERA EVANGELICA, δρώντας υπό την αιγίδα του Ερρίκου, βασιλιά της Ναβάρας, της Ελισσάβετ Α' βασίλισσας της Αγγλίας, του βασιλιά της Δανίας και άλλων ισχυρών προσώπων, παρουσίασε στο Λούνεμπουργκ της Γερμανίας τα αρχεία της, τα οποία συγκεντρώθηκαν σε έναν ογκώδη τόμο που έφερε τον τίτλο ΝΑΟΜΕΤΡΙΑ. Τα αρχεία περιέγραφαν τις δοξασίες της Εσσαϊκής Αδελφότητας σε σχέση με τους πνευματικούς νόμους που εμφάνιζε ο πρώιμος Χριστιανισμός. Από αυτά τα αρχεία αντλεί ο συγγραφέας τις πηγές και τις πληροφορίες του και μας παρουσιάζει μια άλλη διάσταση, περισσότερο πνευματική, για την ζωή του Ιησού.

Περιεχόμενα: Το Μυστήριο των Εσσαίων - Οι πλησίον του Ιησού - Οι Γονείς του Ιησού - Η Παρθενική Γέννηση των Θεόσταλτων Ανδρών - Η Μυστικιστική Γέννηση του Ιησού - Ο Τόπος Γεννήσεως και οι Μάγοι - Η Ημερομηνία Γεννήσεως του Αγίου Βρέφους - Η Παιδική Ηλικία του Ιησού - Ο Ιησούς εισέρχεται στο Ιερατείο - Ο Ιησούς εισέρχεται στο Μυστικό Ιερατείο - Ο Ιησούς γίνεται Διδάσκαλος - Ο Ιησούς γίνεται Χριστός - Η Μυστικιστική 'Εναρξη της Αποστολής του Χριστού - Οι Πραγματικές Δοξασίες και τα Θαύματά Του - Η Σταύρωση - Τα Μυστικά Στοιχεία της Αναστάσεως - Η Άγνωστη Ζωή του Ιησού - Ορισμένες ενδιαφέρουσες επικρίσεις.

### Αυτό το βιβλίο υπάρχει και με ελαφρές φθορές - γρατζουνιές στο εξώφυλλο ή στο οπισθόφυλλο ή κάποιες σελίδες είναι τσαλακωμένες οι οποίες όμως διαβάζονται κανονικά. Εάν δεν σάς ενοχλεί με αυτά τα ελαττώματα, πατήστε εδώ και θα γίνει ανακατεύθυνση στο ίδιο βιβλίο στην κατηγορία ''Ταλαιπωρημένα'' των εκδόσεων Τετρακτύς με έκπτωση περίπου 35% ###

 
Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 10
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης