Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΜΙΑ ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ
WILLIAM Q. JUDGE
ISBN: 960-88228-3-1
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 64
/
Βάρος: 100 gr
Τιμή: 12.00€
Διαθέσιμο

Περιεχόµενα: Θεοσοφία και Θεοσοφικό Κίνηµα - Ιστορικό Σχόλιο - Μια Επιτοµή της Θεοσοφίας - Τρεις Μεγάλες Ιδέες - Ουίλλιαµ Χουάν Τζατζ.

Τον Απρίλιο του 1888, ο Τζατζ δημοσίευσε το «Μια Επιτομή της Θεοσοφίας», ένα εξαίρετο δείγμα περιληπτικής παρουσίασης των κύριων αξιωμάτων της Αρχαίας Σοφίας. Σε πολύ συντομότερη μορφή είχε παρουσιαστεί προηγουμένως σαν Θεοσοφικό «Φυλλάδιο» έχοντας δημοσιευτεί και στην «Ατραπό». Κυκλοφόρησε τόσο ευρέως τότε, ώστε η Θεοσοφική Εκδοτική Εταιρεία στην Αγγλία εξέδωσε την αναλυτική εκδοχή που ο Τζατζ συνέγραψε ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό.

Το 1889, ο Τζατζ ξεκίνησε ένα μικρότερο περιοδικό που απευθυνόταν σε ερευνητές και το οποίο ονόμασε «Το Θεοσοφικό Φόρουμ». Οι απαντήσεις του σε υποβληθείσες ερωτήσεις αποτελούν πρότυπα λιτής διατύπωσης που βασίζεται σε βαθιά γνώση των τεχνικών όρων της Θεοσοφίας. Επίσης αρθρογράφησε στο «Θεόσοφο» και στο «Λούσιφερ» που ξεκίνησε η Ε.Π.Μ. στο Λονδίνο το Φθινόπωρο του 1887.

Ο τρόπος που ο Τζατζ αντιλαμβανόταν την Ινδική φιλοσοφία αποτυπώθηκε σε μια εξαίρετη ερμηνεία του «Οι Αφορισμοί του Γιόγκατου Πατάντζαλι» με τη βοήθεια του Τζέιμς Χέντερσον Κόνελι και δημοσιεύτηκε στη Νέα Υόρκη το 1889.

Το 1890 ο Τζατζ δημοσίευσε το «Ηχώ από την Ανατολή», μια κατατοπιστική περίληψη των Θεοσοφικών αξιωμάτων που πρωτοδημοσιεύτηκε στο «Ουάσινγκτον» της Κέιτ Φιλντ, με το ψευδώνυμο «Αποκρυφιστής».

Την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε μια απόδοση του Μπαγκαβάτ-Γκιτά βασισμένη μεν κυρίως στην μετάφραση του Τζ. Κόκμπερν Τόμσον αλλά με πολύτιμα σχόλια στις υποσημειώσεις. Επίσης έγραψε και άλλες Σημειώσεις ή Σχόλια στο «Ατραπός» που εκδόθηκαν αργότερα υπό μορφή βιβλίου.

Περί το τέλος του 1891, δημοσιεύτηκε το «Επιστολές που με έχουν βοηθήσει» του Τζατζ, μια σειρά επιστολών που έγραψε ο ίδιος προς «Τζάσπερ Νίμαντ» και που είχαν πρωτοδημοσιευτεί στο «Ατραπός». Πολύ αργότερα, και για την ακρίβεια το 1905, δημοσιεύτηκε στην Νέα Υόρκη μια δεύτερη σειρά Επιστολών που είχαν συλλέξει ο Τζάσπερ Νίμαντ και ο Τόμας Γκρίιν. Και οι δύο σειρές έχουν επανατυπωθεί πολλές φορές. Το 1893 ο Τζατζ εξέδωσε το «Ο ΩκεανόςτηςΘεοσοφίας» που στα επόμενα χρόνια έγινε ένα από τα κλασικά Θεοσοφικά κείμενα και κυκλοφόρησε σε αμέτρητες εκδόσεις.

Σάς παραθέτουμε τα γραφόμενα στο οπισθόφυλλο:

Ο Ουίλλιαμ Χουάν Τζατζ υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους πρωταγωνιστές του πρώιμου Θεοσοφικού Κινήματος. Εκτός από συνιδρυτής, υπήρξε ένας φλογερός υποστηρικτής και αφοσιωμένος εργάτης. Το έργο του υπήρξε πολύ σημαντικό επειδή συνόψισε και απλούστευσε τη Θεοσοφική διδασκαλία, την οποία εισηγήθηκε η Ε.Π. Μπλαβάτσκυ, κάνοντάς την έτσι εύληπτη και επομένως προσιτή σε περισσότερο κόσμο. Το μήνυμά του ήταν ότι η εσωτερική ανάπτυξη είναι ταχύτερη και ασφαλέστερη, για όποιον εφαρμόζει τα καθημερινά του καθήκοντα με ακρίβεια και συνέπεια.

ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ

Η πρώτη Ιδέα είναι ότι υπάρχει η μεγάλη Αιτία –με την έννοια μια διαδικασίας– που ονομάζεται η Αιτία της Υπέρτατης Τελείωσης και της Ανθρώπινης Αδελφότητας. Πάνω σε αυτό θεμελιώνεται η ουσιαστική ενότητα ολόκληρης της ανθρώπινης οικογένειας και είναι μια δυνατότητα, επειδή θεία τελειότητα και πραγμάτωση της αδελφότητας σε κάθε πεδίο της ύπαρξης, είναι ένα και το αυτό…

Η δεύτερη Ιδέα είναι ότι ο άνθρωπος είναι μια ύπαρξη που μπορεί να ανέλθει στην τελειότητα, στο ύψος του Θεού, επειδή ο ίδιος είναι ένας ενσαρκωμένος Θεός…

Η τρίτη Ιδέα είναι… το ανώτερο παράδειγμα των άλλων. Είναι ότι οι Διδάσκαλοι, αυτοί που έχουν φθάσει την τελειότητα…είναι ζωντανές αληθινές πραγματικότητες και όχι ψυχρές και απόμακρες αφαιρετικές έννοιες.

 

***Το βιβλίο αυτό είχε εκδοθεί από το Κέντρο Μεταφυσικής Ενημέρωσης***

### Αυτό το βιβλίο υπάρχει και με ελαφρές φθορές - γρατζουνιές στο εξώφυλλο ή στο οπισθόφυλλο ή κάποιες σελίδες είναι τσαλακωμένες οι οποίες όμως διαβάζονται κανονικά. Εάν δεν σάς ενοχλεί με αυτά τα ελαττώματα, πατήστε εδώ και θα γίνει ανακατεύθυνση στο ίδιο βιβλίο στην κατηγορία ''Ταλαιπωρημένα'' των εκδόσεων Τετρακτύς με έκπτωση περίπου 35% ###

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 3
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης