Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
GOLDEN DAWN - ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, ΤΩΝ ΤΥΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΜΗΤΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ GOLDEN DAWN
ΤΟΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ
ISRAEL REGARDIE
ISBN: 978-960-268-210-4
Εκδόσεις: ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ
Μέγεθος: 17x24 cm
Σελίδες: 608
/
Βάρος: 1280 gr
Τιμή: 49.00€
Διαθέσιμο

Τίτλος Πρωτότυπου : The GOLDEN DAWN: An Account of the Teaching, Rites and Ceremonies of the Hermetic Order of the Golden Dawn.

GOLDEN DAWN: Μία καταγραφή της Διδασκαλίας, των Τυπικών και των Τελετών του Ερμητικού Τάγματος Golden Dawn. ISRAEL REGARDIE. Τόμος Β'

 

Σειρά: Εσωτερική Φιλοσοφία
Μετάφραση: Ιάκωβος Παπαδάκης
Έτος Έκδοσης: 2014

 

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα στη βιβλιογραφία της Δυτικής Εσωτερικής Παράδοσης. Περιγράφεται πλήρως η μυητική πρακτική ενός συστήματος μαγείας τόσο παλαιού όσο και οι παραδόσεις της Αιγύπτου και της Βαβυλώνας. Μπορεί κατά καιρούς να κυκλοφόρησαν αποσπασματικές πληροφορίες για μαγικές τεχνικές και πνευματικές τελετές, αλλά για πρώτη φορά παραδίδεται πλήρης στο κοινό μια αξιόπιστη μέθοδος Θεουργίας.

 

Μετά από χρόνια συμμετοχής του συγγραφέα στα δρώμενα του Stella Matutina, ενός παρακλαδιού του Ερμητικού Τάγματος Golden Dawn, πήρε την απόφαση να δημοσιοποιήσει όλες τις διδασκαλίες και τις τελετές που εφάρμοζαν, επειδή θεώρησε ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να διασωθούν από την επικείμενη φθορά και διάλυση του οργανισμού αυτού. Ο ίδιος συνήθιζε να λέει ότι η αξία αυτού του συστήματος δεν έγκειται στη μοναδικότητά του. Μεγάλο μέρος του δυναμικού του έχει αντηχήσει στις καρδιές μιας αδιάσπαστης αλληλουχίας πνευματικών αναζητητών. Συνεπώς η ουσιαστική του αξία βρίσκεται στο ότι έγινε μια όσο το δυνατόν πλήρης καταγραφή, με σκοπό να συνεχίσει να καθοδηγείται ο αναζητητής στο εσωτερικό μονοπάτι και να οδεύει προς το αληθινό φως που εδρεύει μέσα του, μακριά από δήθεν εμπνευσμένους δασκάλους και κλειδοκράτορες απόκρυφων μυστικών.

 

Το Golden Dawn αποτελεί ένα πλήρες εγχειρίδιο για την έννοια της μαγείας, που περιέχει αφενός το αναγκαίο θεωρητικό υπόβαθρο και αφετέρου τυπικά Μύησης, καθώς και πολλά είδη τελετουργικών που συνιστούσαν μονοπάτια πνευματικής πορείας για τους δημιουργούς τους..

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

 Γιός φτωχών εβραίων μεταναστών, ο Ίσραελ Ρεγκούντι γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 17 Νοεμβρίου 1907. Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένας από τους μεγαλύτερους αδελφούς του κατατάχθηκε στο στρατό, όπου κατά λάθος τον έγραψαν ως Ρεγκάρντιε. Έκτοτε όλη η οικογένεια υιοθέτησε τούτο το επώνυμο και το διατήρησε ακόμη και στις Η.Π.Α., όπου και μετανάστευσε το 1921. Από νωρίς ο Ρεγκάρντιε έδειξε ενδιαφέρον για τη Θεοσοφία της Ε.Π.Μπλαβάτσκι και γενικότερα για την ινδουιστική φιλοσοφία, κάνοντας τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου δεύτερο σπίτι του. Ήταν το 1925 που έπεσε στα χέρια του το Βιβλίο 4 του Άλιστερ Κρόουλι και κέντρισε το ενδιαφέρον του αυτή η αινιγματική προσωπικότητα. Ο νεαρός Ρεγκάρντιε έγραψε στον Κρόουλι και έτσι ξεκίνησε μία επαφή μεταξύ τους, η οποία στη συνέχεια κατέληξε σε συνεργασία, όταν ο Ρεγκάρντιε δέχτηκε την πρόταση του Κρόουλι να τον προσλάβει ως γραμματέα του. Όταν μετά από μερικά χρόνια η συνεργασία αυτή διακόπηκε, ο Ρεγκάρντιε, μετά από εισήγηση της Ντίον Φόρτσουν, έγινε μέλος ενός από τα διάδοχα τάγματα του Ερμητικού Τάγματος της Χρυσαυγής, του Stella Matutina, όπου και ήρθε από μέσα σε επαφή με τις διδασκαλίες εκείνες που αργότερα δημοσιοποίησε στο ομώνυμο βιβλίο του και προκάλεσε αμφιλεγόμενα σχόλια και κρίσεις στους κύκλους του δυτικού εσωτερισμού. Στα μετέπειτα χρόνια ασχολήθηκε παράλληλα και με τις εναλλακτικές θεραπείες και θεωρείτο καλός Χειροπρακτικός. Πέθανε στις 10 Μαρτίου 1985, αφήνοντας πίσω του σημαντικό συγγραφικό έργο. Εκτός από την Χρυσαυγή, τα πιο γνωστά έργα του είναι Ο Κήπος με τις Ροδιές, Η Μεσαία Στήλη, Η Ροδοσταυρική μου Περιπέτεια, Η Φιλοσοφική Λίθος κ.α.

 

Σημείωμα του Εκδότη :

Με τον δεύτερο αυτόν τόμο ολοκληρώνεται η έκδοση του σημαντικού έργου Golden Dawn. Εδώ καταγράφονται οι πιο εξειδικευμένοι τομείς της διδασκαλίας του Ερμητικού Τάγματος. Αφού δόθηκαν οι θεμελιώδεις γνώσεις και τα τελετουργικά των διαφόρων βαθμών στο πρώτο τόμο, τώρα περιγράφονται αναλυτικά τα τυπικά του πενταγράμμου και του εξαγράμμου, αναδεικνύοντας τη χρήση τους στο πρακτικό τελετουργικό έργο. Και όχι μόνον αυτό, αλλά μέσω της περιγραφής των αιγυπτίων θεών καταδεικνύεται η στενή σύνδεση της αρχαίας αιγυπτιακής παράδοσης με το συγκεκριμένο ερμητικό σύστημα. Ο κύριος όγκος, ωστόσο, αφιερώνεται αφενός στα τάλισμαν, τις σφραγίδες και τις επικλήσεις, και αφετέρου στην μαντεία, με κυρίαρχη την ανάλυση της Γεωμαντείας και του Ταρό, ενώ δεν παραλείπεται και το Ενωχικό Σκάκι. Πρόκειται για ένα έργο αναφοράς της δυτικής εσωτερικής παράδοσης, το οποίο λειτούργησε καθοριστικά στη διαμόρφωση αρκετών μετέπειτα συστημάτων εσωτερικής εκπαίδευσης και μέχρι σήμερα επηρεάζει σημαντική μερίδα πνευματικών αναζητητών. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας μια τέτοια εκδοτική προσπάθεια, με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, και για μία ακόμη φορά εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους όσους συνετέλεσαν στην έκδοσή του. Ελπίζουμε ότι τα ανήσυχα πνεύματα της εποχής μας θα ανακαλύψουν τα όσα έχει να προσφέρει και θα δρέψουν τους καρπούς του, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για αυτογνωσία και πνευματική εξέλιξη.

Οκτώβριος 2014.

Εκδόσεις Ιάμβλιχος

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΒΙΒΛΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Βασικές μαγικές τεχνικές, καθώς και η τέχνη της κατασκευής και του καθαγιασμού των Μαγικών Όπλων

 

Το Τυπικό του Πενταγράμμου

Το Τυπικό του Εξαγράμμου

Η Ράβδος του Λωτού

Το Τυπικό του Ροδοσταύρου

Το Εγκόλπιο του Ροδοσταύρου

Το Μαγικό Ξίφος

Τα Τέσσερα Στοιχειακά Όπλα

 

ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΜΠΤΟ

Αποτελούμενο από τα Επίσημα Έγγραφα της Χρυσαυγής που ονομάζονται Ζ.1, Ζ.2 και Ζ.3

 

Ζ.1. Ο Εισερχόμενος στο Κατώφλι

Ο Συμβολισμός του Ανοίγματος του Βαθμού του Νεοφύτου

Οι Αιγυπτιακές Θείες Μορφές του Βαθμού του Νεοφύτου

Ο Συμβολισμός των Τεσσάρων Διανοιών της Αίθουσας των Νεοφύτων

Ζ.3. Ο Συμβολισμός της Εισδοχής του Υποψηφίου

Ζ.2. Ο Τύπος της Μαγείας του Φωτός

 

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΤΟ

Τυπικά που βασίζονται στον Τύπο Ζ.3 της Χρυσαυγής, ο οποίος περιγράφεται στο Πέμπτο Βιβλίο – Τελετουργική Μαγεία

 

Επίκληση

Τελετή Καθαγιασμού ενός Τάλισμαν του Δία

Αορατότητα

Μεταμόρφωση

Πνευματική Ανάπτυξη

Το Τυπικό του Αγέννητου για την Επίκληση της Ανώτερης Διάνοιας

Μνημόσυνο

Πρακτική Προετοιμασία για Μαντεία με βάση τα έγγραφα Ζ

 

ΒΙΒΛΙΟ ΕΒΔΟΜΟ

Διόραση, Τάλισμαν, Σφραγίδες

 

Διόραση

Σχετικά με τη Διόραση και το Ταξίδι με την Πνευματική Όραση

Οράματα μέσω Τάτβα

Μ. Το Όραμα του Συμπαντικού Ερμή

Τάλισμαν

Σφραγίδες

Τελεσματικές Εικόνες

Περαιτέρω πληροφορίες για τις Τελεσματικές Εικόνες

Τάλισμαν και Σφραγίδες

Κυρτά και Αστεροειδή Πολύγωνα

Πρόσθετο μάθημα για τα Τάτβα της Ανατολικής Σχολής

 

ΒΙΒΛΙΟ ΟΓΔΟΟ

Μαντεία

 

Γεωμαντεία

Βιβλίο «Τ»: Το Ταρό

Περιγραφές των 78 συμβόλων του Ταρό με τις ερμηνείες τους

Η Μαντεία του Ταρό

Συνοψισμένοι Κανόνες

Οι Θρίαμβοι του Ταρό

Το Δέντρο της Ζωής προβεβλημένο σε Σφαίρα

Ο Νόμος της Περιέλιξης των Δυνάμεων που συμβολίζονται από τους τέσσερις Άσους γύρω από το Βόρειο Πόλο

 

ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΑΤΟ

Οι Αγγελικές Πινακίδες

 

Εισαγωγή στο Ενωχικό Σύστημα

Το Βιβλίο της Συνάθροισης των Δυνάμεων. Μέρος Πρώτο

Το Βιβλίο της Συνάθροισης των Δυνάμεων. Μέρος Δεύτερο

Επιπλέον Πρακτικοί Κανόνες

Το Βιβλίο της Συνάθροισης των Δυνάμεων. Μέρος Τρίτο

Το Βιβλίο της Συνάθροισης των Δυνάμεων. Μέρος Τέταρτο

Επίσημες Οδηγίες

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 5
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης