Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, ΑΝΑΔΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ. ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΟΞΑΣΙΑ'' ΤΗΣ Ε.Π. ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ISBN: 960-88228-5-8
Μέγεθος: 17x24 cm
Σελίδες: 80
/
Βάρος: 177 gr
Τιμή: 14.00€
Διαθέσιμο
Περιεχόμενα:
Μέρος Α’
1.Προϊστορική Τοπολογία
2. Εσωτερική Χρονολόγηση
3. Οι Τιτάνες και οι Κύκλωπες της αρχαιότητας ανήκαν στην Ατλάντια φυλή
4. Μετά το χωρισμό των φύλων
5. Η καμπή του Μεγάλου Κύκλου
6. Ο Προμηθέας, Ατλάντιος ήρωας
7. Οι Άγγελοι εξέπεσαν αλλά όχι ο άνθρωπος
8. Διακεκριμένοι Ατλάντιοι ανάβουν ακόμα το Προμηθεϊκό πυρ
9. Η Ατλαντίδα ήταν η χώρα των γιγάντων
10. Ο εκφυλισμός
Λεξιλόγιο

Μέρος Β’
1. Γεωλογική Χρονολογική Κλίμακα
Πίνακας
2. Χρονολόγιο της Ρίζας – Φυλής

Πρόλογος

Η παρούσα συλλογή αποσπασμάτων έχει αντληθεί κυρίως από το δεύτερο τόμο της «Μυστικής Δοξασίας» (1888) της Ε.Π. Μπλαβάτσκυ. Σκιαγραφεί την απόκρυφη φύση της Τέταρτης Ανθρώπινης Φυλής και της Ατλαντίδας, της ομώνυμης ηπείρου της.

Η εργασία αυτή έγινε επ’ ευκαιρία της Τιμητικής Ημερίδας που πραγματοποίησε το Θεοσοφικό Κίνημα-Αθήνα ULT στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Αθήνα, στις 14 Μαΐου 2006, για το έργο και τη συμβολή της Ε.Π. Μπλαβάτσκυ στη διάδοση και εδραίωση της Πνευματικότητας στη Δύση.

Οι επιμέρους τίτλοι λειτουργούν και ως υπέρτιτλοι στα αποσπάσματα και τονίζουν σημαντικά σημεία. Αν διαβαστούν με τη σειρά, λειτουργούν και ως τμηματικές περιλήψεις. Στο τέλος, παρατίθεται λεξιλόγιο. Όσοι μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με τους όρους – κλειδιά της προϊστορικής περιόδου, ίσως να θέλουν να το συμβουλευτούν εκ των προτέρων.

Η σαφήνεια, η δύναμη και το μεγαλείο των κειμένων της Ε. Μπλαβάτσκυ είναι αυταπόδεικτα. Αντί να την παραφράσω, πράγμα που αποτελεί κοινή αλλά αλαζονική τάση της εποχής μας, έχω αναπαραγάγει τα κείμενα αυτολεξεί – με εξαίρεση τους υπέρτιτλους και λίγες επεξηγηματικές σημειώσεις. Αν και δεν ζει πια, μιλά ακόμα …. Περί το τέλος της εισαγωγής της στη «Μυστική Δοξασία», η Ε. Μπλαβάτσκυ επαναλαμβάνει ό,τι δήλωνε σε όλη τη διαδρομή της, εκφρασμένο με τα λόγια του Μονταίν:

«Κύριοι, έφτιαξα εδώ μονάχα ένα μπουκέτο λουλούδια και δεν έχω τίποτα δικό μου, εκτός από το σχοινί που τα ενώνει».

Ακολουθεί μια σύνοψη και ένα εισαγωγικό σημείωμα ανάλογα προς το ύφος και το πνεύμα αυτής της συλλογής, που και αυτά είναι γραμμένα δια χειρός Μπλαβάτσκυ.

Χρήστος Α. Μπαρτζώκας
Gwernymynydd
Χειμώνας 2006

Σύνοψη

Η Ατλαντίδα ήταν ένας παγκόσμιος σχηματισμός νήσων που κάλυπταν το μέσο Ατλαντικό Ωκεανό καθώς και τμήματα του Ειρηνικού, με νήσους που εκτείνονταν ακόμα και στον Ινδικό Ωκεανό. Η Ευρώπη και η Αμερική συνδέονταν με ένα πέρασμα ξηράς, υπολείμματα του οποίου είναι η Ισλανδία, η Μαδέρα και τα άλλα νησιά του Ατλαντικού.

Η Ατλαντίδα και οι ένδοξοι κάτοικοί της, της «Τέταρτης Φυλής», καταποντίστηκαν πριν από 856.000 χρόνια, γεγονός που συνέπεσε με την ανύψωση των Άλπεων.

Οι Τιτάνες και οι Κύκλωπες της αρχαιότητας ανήκαν στην Ατλάντια φυλή. Προοδευτικά ο ανθρώπινος σκελετός σταθεροποιήθηκε και έγινε συμμετρικός. Αναπτύχθηκαν δύο μετωπικά μάτια αλλά οι «προφήτες» αμάρτησαν και έχασαν το τρίτο μάτι. Μετά το χωρισμό των φύλων, το Κάρμα ανάγκασε τους δημιουργικούς θεούς να ενσαρκωθούν στους άνοες ανθρώπους. Στη συνέχεια, αναπτύχθηκαν η όραση και η ομιλία, γιατί η γλώσσα είναι σύγχρονη με τη λογική. Η ανθρωπότητα είχε περάσει το κεντρικό σημείο καμπής του Μεγάλου Κύκλου. Η πύλη εισόδου επιπλέον μονάδων στο ανθρώπινο βασίλειο είχε κλείσει και η ισορροπία είχε επιτευχθεί. Σήμερα πολλοί πληρώνουμε τις συνέπειες των κακών καρμικών αιτίων που δημιουργήθηκαν από μας μέσα σε Ατλάντια σώματα.

Ο Προμηθέας είναι ο κατεξοχήν Ατλάντιος ήρωας και φιλάνθρωπος. Χάρισε στο ζωώδη άνθρωπο θεία διάνοια. Αλλά το δώρο έτυχε κακής μεταχείρισης και έγινε κατάρα. Το μυστήριο της Τέταρτης Φυλής που «ενέδωσε» στην ύλη εξηγήθηκε: οι Άγγελοι εξέπεσαν, όχι ο Άνθρωπος. Διακεκριμένοι Ατλάντιοι ανάβουν ακόμα την Προμηθεϊκή φωτιά. Ο Ζωροάστρης , ο Οδυσσέας, ο Νώε, οι Κάβειροι οι Τελχίνες και άλλες ηρωικές μορφές δεν είναι παρά θείοι εκπαιδευτές και αληθινοί ευεργέτες της ανθρωπότητας.

Η Ατλαντίδα ήταν η χώρα των όμορφων και δυνατών γιγάντων. Οι μυημένοι τους τιμούσαν τις πέτρινες απεικονίσεις των πέντε Φυλών για την καθοδήγηση των μελλοντικών γενεών. Αν και τελειοποιήθηκαν σε υλικότητα, εκφυλίστηκαν σε πνευματικότητα. Μαύρη μαγεία, κτηνωδία, ιδιοτέλεια και αυτολατρεία είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο αυτής της αλαζονικής φυλής.

Στο οπισθόφυλλο γράφει:

«Η Μυστική Δοξασία είναι κοινή ιδιοκτησία αμέτρητων εκατομμυρίων ανθρώπων που γεννήθηκαν κάτω από διαφορετικά κλίματα, σε εποχές με τις οποίες η ιστορία αρνείται να ασχοληθεί…παρουσιάζοντας μια αφθονία αποδείξεων…ο αναγνώστης θα μπορέσει να καταλάβει ότι όλοι αυτοί οι χείμαρροι με το ίδιο νερό, θα πρέπει να είχαν μια κοινή πηγή από την οποία ξεκίνησαν»

Μυστική Δοξασία II, 794

«…η ιστορία της Ατλαντίδας δεν είναι μύθος αλλά… σε διαφορετικές εποχές του παρελθόντος υπήρξαν τεράστια νησιά και ήπειροι, εκεί που βρίσκονται τώρα αχανείς υδάτινες εκτάσεις. Σε αυτούς τους βυθισμένους ναούς και βιβλιοθήκες θα έβρισκε ο αρχαιολόγος, αρκεί να τις εξερευνούσε, τα υλικά για να συμπληρώσει όλα τα χάσματα της ιστορίας. Λένε πως σε κάποια μακρινή εποχή ο ταξιδιώτης μπορούσε να διασχίσει σχεδόν ολόκληρη την απόσταση που καλύπτει σήμερα ο Ατλαντικός Ωκεανός από τη στεριά, περνώντας με βάρκες από το ένα νησί στο άλλο, όπου υπήρχαν στενές διώρυγες»

Ίσις Αποκαλυμμένη I, 558

Οι Γιγαντιαίοι Ατλάντιοι χάθηκαν πριν από περίπου 850.000 χρόνια, εποχή που συνέπεσε με την ανύψωση των Άλπεων. Ο Πλάτωνας άκουσε γι’ αυτό το λαό με τον ανώτερο πολιτισμό, το τελευταίο λείψανο του οποίου καταποντίστηκε 9.000 χρόνια πριν την εποχή του, από το Σόλωνα, που το είχε μάθει από τους Αρχιερείς της Αιγύπτου.

***Το βιβλίο αυτό είχε εκδοθεί από το Κέντρο Μεταφυσικής Ενημέρωσης το 2006***


### Αυτό το βιβλίο υπάρχει και με ελαφρές φθορές - γρατζουνιές στο εξώφυλλο ή στο οπισθόφυλλο ή κάποιες σελίδες είναι τσαλακωμένες οι οποίες όμως διαβάζονται κανονικά. Εάν δεν σάς ενοχλεί με αυτά τα ελαττώματα, πατήστε εδώ και θα γίνει ανακατεύθυνση στο ίδιο βιβλίο στην κατηγορία ''Ταλαιπωρημένα'' των εκδόσεων Τετρακτύς με έκπτωση περίπου 35% ###

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 15
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης