Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
Η ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ [ΜΕΡΟΣ Α]
MAX HEINDEL
ISBN: 960-268-024-5
Εκδόσεις: ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ
Μέγεθος: 17x24 cm
Σελίδες: 294
/
Βάρος: 625 gr
Τιμή: 22.00€
Μη Διαθέσιμο

Η Ροδοσταυρική Κοσμοθεωρία ή Μυστικός Χριστιανισμός. Α' Τόμος από τον Μαξ Χέϊντελ

Στοιχειώδης Πραγματεία σχετικά με την Περασμένη Εξέλιξη, Παρούσα Δομή και Μελλοντική Ανάπτυξη του Ανθρώπου

Τίτλος Πρωτοτύπου: THE ROSICRUCIAN COSMO-CONCEPTION

Μετάφραση: Θεόδωρος Σιαφαρίκας

Υπάρχουν έργα στην παγκόσμια φιλολογία του εσωτερισμού, τα οποία αναγνωρίζονται ως σταθμοί για την πορεία ανάπτυξης και επέκτασης των ιδεών της εσωτερικής φιλοσοφίας και σήμερα κατατάσσονται πλέον στη χορεία των κλασικών.

Ενα τέλειο έργο είναι και ''Η Ροδοσταυρική Κοσμοθεωρία'' του Max Heindel. Όταν προς τα τέλη του προηγούμενου και τις αρχές του παρόντος αιώνα η εσωτερική φιλοσοφία εύρισκε γόνιμο έδαφος και άνθιζε στην αμερικανική ήπειρο, ένας από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν σε αυτή την ανάπτυξη ήταν και ο Max Heindel. Προσωπικότητα με ιδιαίτερες εσωτερικές ευαισθησίες, μελέτησε βαθιά και εκπαιδεύτηκε στις τεχνικές της δυτικής εσωτερικής παράδοσης, διαπνεόμενος από τις θεμελιώδεις αρχές που πρωτοδιακήρυξαν τα μέλη του Τάγματος του Ρόδου και του Σταυρού. Καρπός της εσωτερικής του εξύψωσης υπήρξε η εγκαθίδρυση ενός από τους σοβαρότερους οργανισμούς, της Ροδοσταυρικής Αδελφότητας.

Μέσα από τους κόλπους της αναρίθμητοι αναζητητές ήρθαν σε επαφή με τις εσωτερικές ιδέες και έδρεψαν τους καρπούς τους μέσω μιας μακρόχρονης πορείας, καθώς μέχρι σήμερα το έργο της Ροδοσταυρικής Αδελφότητας συνεχίζεται αμείωτα.

''Η Ροδοσταυρική Κοσμοθεωρία'' αποτελεί το απαύγασμα της διδασκαλίας και της εσωτερικής γνώσης που κατείχε αυτή η μεγάλη μορφή. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια καταγραφή ολόκληρης της κοσμογονίας με όρους της δυτικής παράδοσης, απαλλαγμένη από άγνωστες και περίπλοκες ορολογίες. Εξετάζονται με λεπτομέρεια η γέννηση των κόσμων, ο διαχωρισμός των Βασίλειων στη Φύση, οι αντίστοιχες περιοχές της συνείδησης, η αδιάσπαστη πορεία της εξελικτικής διαδικασίας, η παράλληλη διαδρομή των διαφόρων εξελίξεων - ανθρώπινη, αγγελική, στοιχειακή κλπ., αλλά ταυτόχρονα δίνεται και ένα όραμα για τη μελλοντική μας ανάπτυξη.

Βαθύτατα επηρεασμένος ο ίδιος ο συγγραφέας από τις εσωτερικές πτυχές της διδασκαλίας του Χριστού, συνδέει τη χριστιανική με τη ροδοσταυρική παράδοση και εισδύει στη συμβολική των Ιερών Γραφών, αναδεικνύοντας την ύψιστη σημασία της θρησκείας μας στην εσωτερική εξέλιξη.

Περιεχόμενα:

ΜΕΡΟΣ I: ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ:

Λίγα Λόγια Προς τους Σοφούς · Εισαγωγή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ I.: Ορατοί και Αόρατοι Κόσμοι · Η Χημική Περιοχή του Φυσικού Κόσμου · Η Αιθερική Περιοχή του Φυσικού Κόσμου · Ο Κόσμος των Επιθυμιών · Ο Κόσμος της Σκέψης · Διάγραμμα 1.: Σχετική Μονιμότητα των Ορατών και Αόρατων Κόσμων · Διάγραμμα 2.: Οι Επτά Κόσμοι

ΚΕΦΑΛΑΙΟ II.: Τα Τέσσερα Βασίλεια · Διάγραμμα 3.: Οι Φορείς των Τεσσάρων Βασιλείων 4. Η Συνείδηση των Τεσσάρων Βασιλείων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ III.: Ο Άνθρωπος και η Εξελικτική Διαδικασία · Δραστηριότητες της Ζωής, Μνήμη και Ανάπτυξη της Ψυχής · Η Επταπλή Δομή του Ανθρώπου · Διάγραμμα 5.: Η Δεκαπλή Δομή του Ανθρώπου · Θάνατος και Καθαρτήριο · Διάγραμμα 5α. Η Ασημένια Χορδή · Η Χώρα των Συνόρων · Ο Πρώτος Ουρανός · Ο Δεύτερος Ουρανός · Ο Τρίτος Ουρανός · Προετοιμασίες για την Αναγέννηση · Γέννηση του Υλικού Σώματος · Γέννηση του Ζωτικού Σώματος · Γέννηση του Θυμικού Σώματος · Γέννηση του Νου · Το Αίμα Φορέας του Εγώ · Ο Κύκλος της Ζωής (διάγραμμα)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV.: Επαναγέννηση και ο Νόμος του Αποτελέσματος · Το Κρασί ως εξελικτικός παράγοντας · Μια Παράξενη Ιστορία

ΜΕΡΟΣ II: ΚΟΣΜΟΓΕΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣΗ:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ V.: Η Σχέση του Ανθρώπου προς το Θεό · Διάγραμμα 6.: Η Υπέρτατη Ύπαρξη, τα Κοσμικά Πεδία και ο Θεός

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI.: Το Σχήμα της Εξέλιξης · Η Εναρξη · Οι Κόσμοι · Οι Επτά Περίοδοι · Διάγραμμα 7: Κρόνεια Περίοδος

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII.: Η Εξελικτική Ατραπός · Περιστροφές και Κοσμικές Νύχτες · Διάγραμμα 8.: Επτά Περιστροφές γύρω από τις Επτά Σφαίρες των Επτά Κοσμικών Περιόδων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VIII.: Το Εργο της Εξέλιξης · Ο Μίτος της Αριάδνης · Η Περίοδος του Κρόνου · Ανακεφαλαίωση · Η Περίοδος του Ηλιου · Η Περίοδος της Σελήνης · Διάγραμμα 9.: Οι Δώδεκα Μεγάλες Δημιουργικές Ιεραρχίες

ΚΕΦΑΛΑΙΟ IX.: Βραδυπορούντες και Νεοφερμένοι · Διάγραμμα 10.: Ομάδες Κυμάτων Ζωής κατά την Περίοδο της Γης

ΚΕΦΑΛΑΙΟ X.: Η Περίοδος της Γης · Η Κρόνεια Περιστροφή της Γήινης Περιόδου · Η Ηλιακή Περιστροφή της Περιόδου της Γης · Η Σεληνιακή Περιστροφή της Γήινης Περιόδου · Περίοδοι Ανάπαυλας μεταξύ των περιστροφών · Η Τέταρτη Περιστροφή της Γήινης Περιόδου

ΚΕΦΑΛΑΙΟ XI.: Η Γένεση και Εξέλιξη του Ηλιακού μας Συστήματος · Χάος · Διάγραμμα 11.: Οψεις του Θεού και του Ανθρώπου · Η Γέννηση των Πλανητών · Διάγραμμα 12.: Παρελθούσα, Παρούσα και Μελλοντική Μορφή του Ανθρώπου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ XII.: Εξέλιξη στη Γη · Η Πολική Εποχή · Η Υπερβόρεια Εποχή · Το Φεγγάρι - η Ογδοη Σφαίρα · Η Λεμούρια Εποχή · Γέννηση του Ατόμου · Διαχωρισμός των Φύλων · Επίδραση του Αρη · Οι Φυλές και οι Αρχηγοί τους · Η Επίδραση του Ερμή · Η Λεμούρια Φυλή · Η Πτώση του Ανθρώπου · Τα Πνεύματα του Εωσφόρου · Η Ατλάντεια Εποχή · Η Άρεια Εποχή · Οι Δεκαέξι Ατραποί της Καταστροφής.

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 3
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης