Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΤΑΡΩ - ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ
GARETH KNIGHT
ISBN: Ιάμβλιχος-Εκκρεμεί
Εκδόσεις: ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 212
/
Βάρος: 320 gr
Τιμή: 14.50€
Διαθέσιμο

Μετάφραση: Θεόδωρος Σιαφαρίκας

Στην εποχή μας, η αναζήτηση του μυστηρίου και της μαντείας έχει πάρει διαστάσεις σχεδόν επιδημικές. Συνέπεια ενός τέτοιου φαινομένου υπήρξε η διαστρέβλωση και η αρνητική χρήση αρχέτυπων όπως τα Ταρώ, ο Ζωδιακός κύκλος, ή το Ι Τσίγκ. Φυσικό ήταν λοιπόν να χτιστεί ένα κλίμα προκατάληψης απέναντι σε πανάρχαια σύμβολα της σοφίας που θα μπορούσαν διαφορετικά να ανοίξουν νέους ορίζοντες στην ανακάλυψη του εαυτού.

Γνωστός πλέον για τις διεξοδικές του αναλύσεις από την Εσωτερική Παράδοση της Δύσης, ο Γκάρεθ Νάϊτ έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να προσφέρει ένα ακόμη μονοπάτι αναζήτησης, παρουσιάζοντας τα Ταρώ με έναν  πρωτόγνωρο και ταυτόχρονα ακαδημαϊκό τρόπο. Μετά από πολλά χρόνια εντρύφησης στη θεωρία αλλά και την πρακτική των Ταρώ χρησιμοποίησε τις αρχέτυπες εικόνες τους για να χτίσει ένα εσωτερικό σύστημα ανάπτυξης και εξέλιξης.

Η μελέτη του αποτελεί μια αριστοτεχνικά πλεγμένη σύνθεση τής ιστορικής, συμβολικής, εσωτερικής και πρακτικής άποψης των Ταρώ, που μπορούν βέβαια να χρησιμοποιηθούν σαν σύστημα μαντείας, αλλά βρίσκουν τον προορισμό τους σαν μονοπάτι εσωτερικής ανάπτυξης. Η ευχέρεια που προσφέρει στην επιλογή των συμβόλων και των ερμηνειών τους προφυλάσσει ουσιαστικά τα Ταρώ από την ακαμψία του παραδοσιακού συστήματος και τα κάνει προσαρμόσιμα στις απαιτήσεις των καιρών μας, χωρίς να ξεφεύγει από την αλήθεια που κρύβεται στη βασική τους δομή.

Ένα επιπλέον στοιχείο που κάνει τη μελέτη του συγγραφέα δυναμική είναι η χρησιμοποίηση των εργασιών ατραπού σαν μέσο ενσωμάτωσης της εμπειρίας, της κατανόησης και της γνώσης των Ταρώ στην ατραπό τού αναζητητή. Βέβαια

η εργασία ατραπού δεν είναι κάτι νέο. Η χρήση της όμως στο μονοπάτι που χαράζει ο Τρελός μέσα από τις 22 κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα κάνει το σύστημα ζωντανό, δυναμικό και πρωτότυπο.

Περιεχόμενα:

Η Εξέλιξη των Ταρώ · Οι Εικόνες των Θριάμβων των Ταρώ · Η Γλώσσα των Εικόνων των Ταρώ · Εργασίες Ατραπού με τα Ταρώ · Η Χρήση των Ταρώ στην Τελετουργία και Μαντεία · Ταξίδι στο Κέντρο: Εργασία με τα Αρχέτυπα · Οι Μαγικές Εικόνες

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 1
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης