Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΥΣΤΕΣ
ED. SCHURE
ISBN: 960-268-142-Χ
Εκδόσεις: ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 504
/
Βάρος: 719 gr
Τιμή: 16.00€
Διαθέσιμο

Μεγάλοι Μύστες από τον Εδουάρδο Συρέ
Τίτλος Πρωτοτύπου: THE GREAT IINITIALES
Μετάφραση: Κώστας Παχύδης

Οι Μεγάλοι Μύστες, ένα έργο που ενέπνευσε πολλές γενιές αναγνωστών, είναι προϊόν της ώριμης συγγραφικής περιόδου του Εντουάρ Συρέ, κατά την οποία προσπάθησε να επιδείξει τη βασική ενότητα πίσω από όλες τις ανώτερες θρησκείες. Θρησκείες που λειτουργούν ως μέσα αποκάλυψης του ενός θείου κόσμου, μέσω της ψυχής των προφητών τους.

Στην πραγματικότητα, πηγή της έμπνευσης τού συγγραφέα για το συγκεκριμένο έργο, όπως και “Τα Ιερά τής Ανατολής” και “Η Θεία Εξέλιξη”, υπήρξε η γνωριμία του με τη Μαργαρίτα Αλμπάνα Μηνιάτη, η οποία τον ώθησε να μελετήσει τα προβλήματα της ανθρώπινης φύσης, της μοίρας και της μεταθανάτιας ζωής. Νους επιστημονικά εκπαιδευμένος στο Πανεπιστήμιο της γενέτειράς του, το Στρασβούργο, προσπάθησε να συνδυάσει τις πνευματικές του ενοράσεις με την επιστήμη και σε πολλές περιπτώσεις οι αναπλάσεις των γεγονότων και των τόπων υποδεικνύουν με καταπληκτική σαφήνεια ιστορικά τεκμηριωμένες, μετά το θάνατό του, μαρτυρίες.
Ομως, η δύναμη του παρόντος έργου δε βρίσκεται στις τεχνικές του λεπτομέρειες. Κρύβεται στο γεγονός ότι ο Εντουάρ Συρέ κατόρθωσε να αγγίξει ένα μέρος της λάμψης της παγκόσμιας πνευματικής κληρονομιάς. Με τούτη τη λάμψη όπλισε την πένα του και κατόρθωσε να γοητεύσει εκατομμύρια αναγνώστες σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Περιεχόμενα:
Πρόλογος · Εισαγωγή στη Μυστική Διδασκαλία · ΡΑΜΑ · ΚΡΙΣΝΑ · ΕΡΜΗΣ · ΜΩΥΣΗΣ · ΟΡΦΕΑΣ · ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ · ΠΛΑΤΩΝ · ΙΗΣΟΥΣ

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 6
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης