Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΒΗΛΟ
MIRCEA ELIADE
ISBN: 960-253-086-3
Εκδόσεις: ΑΡΣΕΝΙΔΗ
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 224
/
Βάρος: 400 gr
Τιμή: 16.00€
Μη Διαθέσιμο

Μετάφραση: Νίκος Δεληβοριάς

Επιμέλεια: Αλίκη Σαλίμπα

Εκδόσεις Αρσενίδη, 2002

Το υποσυνείδητο προμηθεύει ασταμάτητα το σύγχρονο άνθρωπο με αμέτρητα σύμβολα και κάθε σύμβολο έχει να μεταφέρει ένα συγκεκριμένο μήνυμα, να φέρει εις πέρας μια συγκεκριμένη αποστολή, η οποία σκοπεύει στο να προστατεύσει ή να επαναφέρει την ψυχική του ισορροπία.

Το σύμβολο δεν καθιστά μόνο τον κόσμο "ανοικτό", αλλά εγγυάται στον άνθρωπο και την πρόσβασή του στο σύμπαν.

Τα σύμβολα ξυπνούν το προσωπικό βίωμα και το μετατρέπουν σε πνευματική πράξη, σε μια μεταφυσική αντίληψη του κόσμου. Μπροστά από ένα οποιοδήποτε φανερό σύμβολο του κοσμικού χώρου και της κοσμολογικής ζωής, ένας άνθρωπος βρίσκει την πρόσβαση στην ύψιστη πνευματικότητα, επειδή κατανοώντας το σύμβολο είναι σε θέση να ζήσει το παγκόσμιο.

Η θρησκευτική θεώρηση του κόσμου και η ιδεολογία της, επιτρέπουν στον άνθρωπο να αξιολογήσει όλο αυτό το προσωπικό του βίωμα και να το "ανοίξει" προς το παγκόσμιο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εισαγωγή

Κεφάλαιο I. Ο ιερός χώρος και η ιεροποίηση του κόσμου. - Κεφάλαιο II. Ο ιερός χρόνος και οι μύθοι. - Κεφάλαιο III. Ιερότητα της φύσης και κοσμική θρησκεία. - Κεφάλαιο IV. Ανθρώπινη ύπαρξη και καθαγιασμός της ζωής. - Εγκυκλοπαιδικό λήμμα. Ιστορία της Θρησκευτικής Επιστήμης. - Για το συγγραφέα. - Επεξηγήσεις επιστημονικών όρων. - Ευρετήριο ονομάτων. - Ευρετήριο εννοιών και θεμάτων.

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 1
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης