Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΑΝΘΡΩΠΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
ΝΤΕΣΜΟΝΤ ΜΟΡΡΙΣ
ISBN: 960-253-066-9
Εκδόσεις: ΑΡΣΕΝΙΔΗ
Μέγεθος: 23x30 cm
Σελίδες: 322
/
Βάρος: 2000 gr
Τιμή: 69.00€
Διαθέσιμο

Η "Ανθρωποπαρατήρηση" είναι ένας νέος διαφορετικός τρόπος να βλέπεις τους συνανθρώπους σου. Βασισμένος σε αναρίθμητες παρατηρήσεις που συνέλεξε κατά τις επισκέψεις του σε δεκαπέντε χώρες, ο διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Ντέσμοντ Μόρρις καταγράφει με σαφήνεια και λεπτομέρεια τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι -ακόμα και στην τόσο ορθολογική σύγχρονη κοινωνία- πληροφορούν τους άλλους για τις στάσεις, τις επιθυμίες και τα πιο κρυφά τους συναισθήματα πιο αποκαλυπτικά μέσω των ασυνείδητων σωματικών τους κινήσεων παρά μέσω της γλώσσας. Ο συγγραφέας, με τη βοήθεια μιας εντυπωσιακής συλλογής σκίτσων, φωτογραφιών και ιστορικών απεικονίσεων, ξεσκεπάζει τα μυστικά της παγκόσμιας "γλώσσας του σώματος", αποκαλύπτοντας έτσι μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας τον ίδιο μας τον εαυτό και φωτίζοντας το κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε.

 

Σε δέκα χρόνια o δρ. Desmont Morris επισκέφθηκε δεκαπέντε χώρες συλλέγοντας αναρίθμητες παρατηρήσεις πάνω στους τρόπους με τους οποίους συμπεριφέρονται οι άνθρωποι – δημόσια και ιδιωτικά, όρθιοι ή καθιστοί, σε όλες τις τάξεις, νέοι και γέροι και των δύο φίλων. Τώρα, με τη βοήθεια μιας εντυπωσιακής συλλογής σκίτσων, σύγχρονων φωτογραφιών και ιστορικών απεικονίσεων, είναι σε θέση να οδηγήσει τον αναγνώστη μέσα σε ένα μαγευτικό λαβύρινθο από περιληπτικά σκιαγραφημένες χειρονομίες και στάσεις πανηγυριού, κυνηγιού, ζευγαρώματος, κοινωνικής επίδειξης, εδαφικής επιβολής, αρχηγίας, τελετουργίας και επιβολής ταμπού, παρμένες από πραγματικές καταστάσεις της ζωής.
Ακριβώς όπως ο παρατηρητής των πουλιών δεν τα μελετά προκειμένου να τα τουφεκίσει, έτσι και ο ανθρωποπαρατηρητής δεν χρησιμοποιεί αυτή την καινούρια γνώση του για να επιβληθεί ή για να συλλέξει αδιάκριτες πληροφορίες, όσο για να καταλάβει. Όταν γνωρίζεις πως λειτουργούν οι άνθρωποι, αντιμετωπίζεις με μεγαλύτερη ανεκτικότητα τις ανθρώπινες συγκρούσεις και εντάσεις. Ο ανθρωποπαρατηρητής όχι μόνο δεν γίνεται απόμακρος αλλά, αντίθετα, χειρίζεται με μεγαλύτερη άνεση τις δύσκολες καταστάσεις και νιώθει ένα βαθύτερο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα.
Ο δρ. D. Morris είναι αυτός που προχώρησε την έρευνά του πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά, ένα βήμα πιο πέρα, από τις επαναστατικές ιδέες που είχε διατυπώσει στο πρώτο βιβλίο του, τον “ΓΥΜΝΟ ΠΙΘΗΚΟ”, που θεωρείται η πιο πολυδιαβασμένη ίσως επιστημονική μελέτη των καιρών μας.

 

"Η έκδοση καλύπτει ένα τεράστιο βιβλιογραφικό κενό. Μεθοδικό και ευκολοδιάβαστο, το βιβλίο θα αποτελέσει ευαγγέλιο στο θέμα του.” ΤΑ ΝΕΑ

 

“Δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις την έντονη σαφήνεια της διήγησής του και τον καινοτόμο χαρακτήρα πολλών συμπερασμάτων του.” Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Στο βιβλίο του «Ανθρωποπαρατήρηση - Η ανθρώπινη συμπεριφορά», ο δρ. Desmont Morris καταγράφει με σαφή και λεπτομερή τρόπο πως οι άνθρωποι, ακόμα και στις εξαιρετικά οργανωμένες κοινωνίες, εκφράζουν τις στάσεις, τις επιθυμίες και τα κρυφά συναισθήματά τους πιο έντονα μέσα από τις σωματικές κινήσεις τους, από ότι με τα λόγια. Ξεσκεπάζοντας τα μυστικά αυτής της παγκόσμιας σιωπηλής γλώσσας, που όλοι μας την καταλαβαίνουμε και την χρησιμοποιούμε χωρίς να το παίρνουμε είδηση, μας αποκαλύπτει τον ίδιο μας τον εαυτό μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας και φωτίζει το κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε.

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 1
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης