Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
FABRE D' OLIVET
ISBN: Πύρινος Κόσμος-Εκκρεμεί
Εκδόσεις: ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Μέγεθος: 11x18 cm
Σελίδες: 128
/
Βάρος: 141 gr
Τιμή: 10.00€
Διαθέσιμο

Εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Η εσωτερική διάσταση της μουσικής.

Συγγραφέας ΦΑΜΠΡ ΝΤ' ΟΛΙΒΕ

Μετάφραση ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ

Η μουσική ερμηνευμένη ως επιστήμη και τέχνη και θεωρημένη ως προς τις αναλογικές της σχέσεις με τα θρησκευτικά μυστήρια, την αρχαία μυθολογία και την ιστορία του κόσμου.

Ο Φαμπρ ντ' Ολιβέ (1767-1825) υπήρξε ένας από τους σκαπανείς που έφεραν στη σύγχρονη εποχή τις ξεχασμένες Πυθαγόρειες ιδέες σε επαφή με τον αναζητητή της χαμένης σοφίας. Ανάλωσε όλη του τη ζωή στη μελέτη της εσωτερικής γνώσης, οι ρίζες της οποίας ανάγονται, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, σε μυθικές εποχές.

Στο βιβλίο αυτό οδηγεί τον αναγνώστη στα μυστικά των αρχέγονων θεμελίων της μουσικής, εμβαθύνοντας στις ιδέες πανάρχαιων πολιτισμών και αποκαλύπτοντας πολύτιμες γνώσεις που στερήθηκε για αιώνες ολόκληρους η ανθρωπότητα.

Περιεχόμενα: Οι απόψεις των αρχαίων για τη μουσική · Η αληθινή αιτία των ηθικών επιπτώσεων της μουσικής · Γιατί παρέμειναν άγνωστες οι αρχές της μουσικής, περιπέτειες αυτής της επιστήμης, προέλευση του σύγχρονου συστήματος · Η προέλευση της μουσικής · Ετυμολογία της λέξης “Μουσική”, οι αριθμοί σαν μουσική αρχή · Αναφορά στην ιερή μουσική · Επισκόπηση της ουράνιας μουσικής · Το μουσικό σύστημα των Κινέζων · Το μουσικό σύστημα των Ελλήνων · Το μουσικό σύστημα των Χριστιανών της Ανατολής · Ορισμός της Μελωδίας, πως παράγεται και πως τροποποιείται · Συμβουλές σε νέους συνθέτες σχετικά με το μιμητισμό στη μουσική.

Παράρτημα: Η αρμονία στους Έλληνες και στους Ρωμαίους · Η προέλευση της σημειογραφίας και η σύγχρονη μουσική · Η μουσική των Φοινίκων · Η μουσική των Αιγυπτίων · Το σχίσμα της παγκόσμιας αυτοκρατορίας.

Αξιολόγηση προϊόντος
Το προϊόν δεν εχει αξιολογηθεί
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης