Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΡΙΠΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗΣ
ISBN: 978-960-8419-22-0
Μέγεθος: 16x24 cm
Σελίδες: 230
/
Βάρος: 467 gr
Τιμή: 30.50€
Διαθέσιμο

(ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΜΩΡΑ)
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.Εισαγωγή
2.Εμβόλιο κατά της γρίπης. Προστατεύει ή όχι;
3.Θεραπευτικά μέσα για γρίπη και κρυολογήματα
3.Θεραπευτικά μέσα για γρίπη
Aconitum napellus (acon)
Apis mellifica (apis)
Arnica montana (arn)
Arsenicum album (ars)
Arsenicum iodatum (ars-i)
Asclepias tuberose (asc-t)
Badiaga (bad)
Baptisia (bapt)
Belladonna (bell)
Bryonia alba (bry)
Causticum (caust)
Chelidonium majus (chel)
China officinalis (chin)
Dulcamara (dulc)
Eryngium aquaticum (ery-a)
Eucalyptus globulus (eucal)
Eupatorium perfoliatum (eup-per)
Ferrum phosphoricum (ferr-p)
Gelsemium sempervirens (gels)
Influenzinum (influ)
Kalium bichromicum (kali-bi)
Lobelia purpurascens (lob)
Mercurius solubilis (merc)
Nux vomica (nux-v)
Pulsatilla pratensis (puls)
Pyrogenium (pyrog)
Rhus toxicodernon (rhus-t)
Salicylicum acidum (sal-ac)
Sarcolacticum acidum (sarcol-ac)
Sulphur (sulph)
Tuberculinum (tub)
3.2Θεραπευτικά μέσα για κρυολογήματα
Aconitum napellus (acon)
Aesculus hippocastanum (aesc)
Allium cepa (all-c)
Ammonium carbonicum (am-c)
Ammonicum muriaticum (am-m)
Aralia racemosa (aral)
Aranea diadema (aran)
Arsenicum album (ars)
Arsenicum iodatum (ars-i)
Arum triphyllum (arum-t)
Baryta carbonica (bar-c)
Belladonna (bell)
Borax veneta (borx)
Bromium (brom)
Bryonia alba (bry)
Calcarea carbonica (calc)
Camphora officinalis (camph)
Cancer fluviatilis (canc)
Capsicum annum (caps)
Carbo vegetabilis (carb-v)
Chamomilla (cham)
Cinnabaris (cinnb)
Comocladia denata (com)
Coralium rubrum (cor-r)
Drosera rotundifolia (dros)
Dulcamara (dulc)
Euphrasia officinalis (euph)
Gelsemium sempervirens (gels)
Hepar sulphuris (hep)
Hydrastis Canadensis (hydr)
Iodum (iod)
Ipecacuanha (ip)
Kalium bichromicum (kali-bi)
Kalium iodatum (kali-i)
Kalium muriaticum (kali-m)
Lac caninum (lac-c)
Lycopodium clavatum (lyc)
Mercurius solubilis (merc)
Natrium carbonicum (nat-c)
Natrium muriaticum (nat-m)
Nux vomica (nux-v)
Phosphorus (phos)
Pulsatilla pratensis (puls)
Rhus toxicodendron (rhus-t)
Sabadilla (sabad)
Sambucus niger (samb)
Spongia marina tosta (spong)
Sticta pulmonaria (stict)
Sulphur (sulph)
Tuberculinum (tub)

4.Πίνακες θεραπευτικών μέσων για γρίπη
5.Συνοπτικοί πίνακες θεραπευτικών μέσων
5.1 Για γρίπη
5.2 Για κρυολογήματα

1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Οι ασθένειες από γρίπη είναι μια ομάδα ασθενειών που οφείλονται σε διαφόρους μολυσματικούς διεγέρτες που, όμως, έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την συνήθως γρήγορη εξέλιξή τους και την προσβολή κυρίως των ανωτέρων αναπνευστικών οδών.

Σημεία της διάγνωσης είναι: Εκδήλωση συνήθως με επιδημικό τρόπο και όχι σποραδικά. Συνήθως απότομη έναρξη με κακουχία, πυρετό, ρίγος, βήχα, κόρυζα, μυαλγίες, οπισθοστερνικό ερεθισμό, δυσκαταποσία, κεφαλαλγία, ρινική συμφόρηση, περιστασιακά ναυτία. Επίσης φαρυγγικός ερεθισμός, εξέρυθρο πρόσωπο, ενημμένοι επιπεφυκότες. Σε εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώνεται λευκοπενία, μπορεί και πρωτεϊνουρία. Επιπλοκές: Νέκρωση του αναπνευστικού επιθυλίου, που προδιαθέτει σε δευτεροπαθείς βακτηριακές λοιμώξεις. Συχνές επιπλοκές είναι οξεία παραρινοκολπίτιδα, μέση ωτίτιδα, πυώδης μηνιγγίτιδα, πνευμονία. Σπανιότερα περικαρδίτιδα, μυοκαρδίτιδα, θρομβοφλεβίτιδα. Σύνδρομο Reye, σπάνια αλλά σοβαρότερη επιπλοκή, ιδιαίτερα σε παιδιά, που συνίσταται από ταχέως επιδεινούμενη ηπατική ανεπάρκεια και εγκεφαλοπάθεια, με περίπου 30% θνητότητα.
Πριν από χρόνια και για ένα μακρύ χρονικό διάστημα, η ιατρική θεωρούσε ότι με την αποστείρωση θα μπορούσε να ελέγξει το πρόβλημα της γρίπης και ότι με αντιστοίχως επιλεγμένα χημικά φάρμακα θα μπορούσε να εξοντώσει τους μολυσματικούς διεγέρτες στο ανθρώπινο σώμα. Είναι, φαίνεται, πολύ δύσκολο να γίνει αντιληπτό ότι σκοτώνοντας δεν μπορεί κανείς να επιφέρει θεραπεία. Όμως αυτός ο τρόπος σκέψης, η νίκη δια της βίας, είναι βαθειά ριζωμένος στον άνθρωπο και δεν μπορεί εύκολα να απαλλαχθεί απ’ αυτόν. Έτσι επί ολόκληρες δεκαετίες ο ανθρώπινος οργανισμός υφίσταται έναν πραγματικό βομβαρδισμό από τα χημικά φάρμακα. Τα κύματα των επιθέσεων των αντιβιοτικών, διαδέχονται το ένα το άλλο. Και αν οι μολυσματικές αρρώστιες είχαν γίνει εξ αιτίας αυτών των βομβαρδισμών σπανιότερες, θα λέγαμε ότι στις επιθέσεις αυτές υπάρχει κάποιος σκοπός. Όμως έχουν γίνει σπανιότερες ή μήπως ισχύει το αντίθετο; και εκτός απ’ αυτό, πόσοι άνθρωποι που έχουν υποστεί τον φοβερό βομβαρδισμό των αντιβιοτικών και που εξ αιτίας ακριβώς αυτού του βομβαρδισμού έχουν υποστεί καταπίεση της μόλυνσης, αρρωσταίνουν διαρκώς; Είναι απορίας άξιο ότι ενώ η ιατρική πράττει σύμφωνα με τα λόγια του Pasteur, φαίνεται να αγνοεί τα όσα είχε πει. Διότι ο Pasteur είχε τονίσει τον κύριο παράγοντα που προστατεύει τον άνθρωπο από την μετάδοση των ασθενειών λέγοντας, ότι η υγεία του εξαρτάται από την ατομική αμυντική ικανότητα παρά από τα βακτηρίδια.
Έτσι, τον πρώτο τεράστιο ενθουσιασμό για την χρήση των αντιβιοτικών, διαδέχθηκε ο σκεπτικισμός και τώρα συστήνεται η με μεγάλη προσοχή χρήση τους. Η πράξη όμως αποδεικνύει ότι ο γιατρός ή δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από το να χορηγήσει αντιβιοτικά ή, φοβούμενος ότι θα κατηγορηθεί αν προκύψει κάποια επιπλοκή, χορηγεί έτσι κι αλλιώς αντιβιοτικά.

Ένα άλλο κεφάλαιο που πρέπει να αναφέρω, είναι οι εμβολιασμοί και ειδικότερα οι εμβολιασμοί κατά της γρίπης. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικώς με το θέμα των εμβολιασμών θα βρείτε στο θαυμάσιο βιβλίο του δρ. της ιατρικής Gerhard Buchwald με τον τίτλο «Εμβολιασμοί. Μια επιχείρηση βασισμένη στον φόβο», των εκδόσεων «Βιβλιοθήκη του Ρόδου». Από το βιβλίο αυτό παραθέτω το μέρος που ασχολείται με το εμβόλιο της γρίπης.
Η ύλη του παρόντος πονήματος προέκυψε από σχετικό σεμινάριο στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής. Θεωρώ ότι η παρακολούθηση των σεμιναρίων αυτών δίδει στους ομοιοπαθητικούς και στους σπουδαστές της ομοιοπαθητικής όλα τα εφόδια που χρειάζονται στην πρακτική τους για την επιτυχή αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, πρωτίστως για το καλό των ασθενών τους.

Το παρόν βιβλίο περιέχει τρία κύρια μέρη.

Το πρώτο μέρος χωρίζεται σε δυο κύρια κεφάλαια που αναφέρονται, με λεπτομέρειες, στα θεραπευτικά μέσα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της γρίπης και των κρυολογημάτων.

Στο δεύτερο μέρος και για την ευκολότερη εύρεση του σωστού θεραπευτικού μέσου για κάθε περίπτωση, αναγράφονται σε πίνακες τα σημαντικά συμπτώματα των θεραπευτικών μέσων για την γρίπη, αφού τα απλά κρυολογήματα είναι πιο εύκολα στην αντιμετώπισή τους.

Στο τρίτο μέρος υπάρχουν συνοπτικοί πίνακες για ακόμα ευκολότερη ανεύρεση των θεραπευτικών μέσων για την γρίπη και για τα κρυολογήματα.

Αθήνα 2010
Γεράσιμος Στουραΐτης

Αξιολόγηση προϊόντος
Το προϊόν δεν εχει αξιολογηθεί
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης