Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΡΟΜΠΕΡΤ ΦΛΟΥΝΤ - ΕΡΜΗΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΜΕΤΡΗΣ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ
ΤΖΟΣΕΛΙΝ ΓΚΟΝΤΓΟΥΙΝ
ISBN: Πύρινος Κόσμος-Εκκρεμεί
Εκδόσεις: ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Μέγεθος: 21x28 cm
Σελίδες: 100
/
Βάρος: 326 gr
Τιμή: 19.00€
Άμεσα Διαθέσιμο

Ρόμπερτ Φλούντ (Robert Fludd). Ερμητικός Φιλόσοφος και Χωρομέτρης δύο Κόσμων. Με 126 Εικόνες

Μετάφραση: Ανδρέας Τσάκαλης

Ο Ρόμπερτ Φλούντ ήταν ένας από τους τελευταίους αληθινούς αναγεννησιακούς που προσπάθησαν να αγκαλιάσουν το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης. Γεννημένος στην Αγγλία,ταξίδεψε στην Ευρώπη και ακολούθησε την σταδιοδρομία του γιατρού, επηρεασμένος από τις ιδέες του Παράκελσου. Το ογκώδες έργο του είναι αφιερωμένο στην προάσπιση της φιλοσοφίας των Αλχημιστών και των Ροδοσταύρων, εφαρμόζοντας τις δοξασίες τους στον άνθρωπο και το σύμπαν.

Εκθέτοντας τις ιδέες της κοσμικής αρμονίας, τα πολλαπλά επίπεδα ύπαρξης και τις αμοιβαίες αντιστοιχίες τους, ο Φλούντ συνοψίζει τις εσωτερικές διδασκαλίες όλων των εποχών. Πολύ μπροστά από την εποχή του, αναγνώρισε την καθολικότητα της Αλήθειας και την αποδεχόταν, αδιάφορο αν προερχόταν από Καθολικές ή Προτεσταντικές πηγές, από την Εβραϊκή Βίβλο, από τον Πυθαγόρα, τον Πλάτωνα ή τον Ερμή τον Τρισμέγιστο.

Ο Φλούντ είχε την ικανότητα να εκφράζει τη φιλοσοφία του και την κοσμολογία του με σχηματική μορφή και έτσι τα έργα του διανθίζονταν με γκραβούρες των πιο διάσημων χαρακτών της εποχής του. Σ' αυτό εδώ το βιβλίο, είναι για πρώτη φορά, συγκεντρωμένοι όλοι οι πίνακες του Φλούντ, με σχόλια και εξηγήσεις καθώς και με μια εισαγωγή για τη ζωή και το έργο του Φλούντ.

Αξιολόγηση προϊόντος
Το προϊόν δεν εχει αξιολογηθεί
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης