Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΠΕΡΙ ΘΕΙΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ
Διονύσιος Αρεοπαγίτης
ISBN: 978-960-463-066-0
Μέγεθος: 13x19 cm
Σελίδες: 574
/
Βάρος: 654 gr
Τιμή: 24.00€
Διαθέσιμο

Εκδόσεις ΖΗΤΡΟΣ

Πρόλογος : Χρήστος Αθ.Τερέζης, Καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Πατρών

Οι αρεοπαγιτικές συγγραφές συνιστούν για τον Χριστιανισμό, κυρίως της Ανατολής, την περιοχή της αυτογνωσίας του.

Συντάσσονται σε μία κρίσιμη για την εξέλιξη των ιδεών ιστορική περίοδο (τέλη του 5ου αιώνα), καθότι τότε ο Χριστιανισμός έρχεται να οριοθετήσει τις σχέσεις του με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και κυρίως με το έσχατο ρεύμα της, τον νεοπλατωνισμό. Ο συγγραφέας τους είναι άγνωστος, αλλά η εν λόγω φιλολογική παράμετρος δεν επηρεάζει την αξία του περιεχομένου τους, η οποία θεμελίωσε τις θεωρητιές εξελίξεις της νέας θεολογίας τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση.

Η μελέτη των εν λόγω κειμένων από την εγχώρια και κυρίως από τη διεθνή έρευνα ήταν και είναι ποσοτικά και ποιοτικά εντυπωσιακή.

Η παρουσίαση μέρους των αρεοπαγιτικών κειμένων από τον Δημήτρη Χατζημιχαήλ στις εκδόσεις "Ζήτρος" έρχεται να προσθέσει μία ουσιαστική εισφορά στην ελληνική παραγωγή, καθότι, πέραν της μεταφραστικής απόδοσής τους, προσδίδει ουσιαστικές ερμηνευτικές προεκτάσεις στο περιεχόμενό τους, οι οποίες καλούν το ερευνητικό κοινό της χώρας μας για μία συζήτηση με τις προτάσεις που διατυπώνουν και αντανακλούν την ενδελεχή ανάγνωση της σχετικής βιβλιογραφικής παραγωγής από τον συγγραφέα τους. Πρόκειται μάλιστα για μία δοκιμή, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις εντυπωσιάζει με τις πρωτότυπες, και ανεξάρτητα από το βαθμό της αποδοχής τους, συνεξετάσεις των αρεοπαγτικών κειμένων με διαφορετικής τάξης πνευματικά μορφώματα.

Εισαγωγή : Αναστάσιος Ομ.Πολυχρονιάδης, Διδάκτωρ Θεολογίας

Μετάφραση, σχόλια : Δημήτριος Κ.Χατζημιχαήλ

Αξιολόγηση προϊόντος
Το προϊόν δεν εχει αξιολογηθεί
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης