Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΒΑΓΚΝΕΡ
ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ISBN: 960-253-035-9
Εκδόσεις: ΑΡΣΕΝΙΔΗ
Μέγεθος: 16x23 cm
Σελίδες: 320
/
Βάρος: 650 gr
Τιμή: 21.50€
Μη Διαθέσιμο

Ο Ριχάρδος Βάγκνερ (1813-1883) υπήρξε ο μεγάλος αναμορφωτής της Όπερας και δημιουργός του Συνολικού Εργου Τέχνης στα πρότυπα της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας. Δεν υπάρχει τομέας της τέχνης που να έμεινε ανεπηρέαστος από τα συγκλονιστικά ''μουσικά δράματά'' του: όχι μόνον μουσικοί, αλλά ποιητές και πεζογράφοι, γλύπτες και ζωγράφοι εμπνεύστηκαν από τον ''Τριστάνο'', τον ''Ιπτάμενο Ολλανδό'' και την περίφημη τετραλογία, το ''Δαχτυλίδι του Νιμπελούνγκ''.

Σημαντικός όμως υπήρξε και ο ρόλος του στην πολιτική και την φιλοσοφία. Κα΄τι περισσότερο: τα έργα του συναποτελούν ένα αυτουελές μυστηριακό σύστημα, μια κλιμακωτή διδασκαλία που βασίζεται σε ένα ιδαίτερο ρεύμα της δυτικής παράδοσης. Σύστημα που παραμένει άγνωστο έναν αιώνα μετά το θάνατο του Ρ. Βάγκνερ.

Ο συγγραφέας, Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Εταιρίας Βάγκνερ και μελετητής του έργου του μεγάλου μουσουργού, προσεγγίζει το σύστημα αυτό αλλά και ολόκληρο το ''φαινόμενο Βάγκνερ'', βασιζόμενος στις πιό αξιόπιστες πηγές: τα κείμενα του ίδιου του Βάγκνερ και όσων τον γνώρισαν ή έζησαν κοντά του.

Η πλούσια εικονογράφηση που περιλαμβάνει σπάνια ντοκουμέντα, καθώς και οι χρηστικοί πίνακες και η πλούσια βιβλιογραφία κάνουν την πολύπλευρη αυτή μελέτη ένα πραγματικό ''βαγκνερικό εγχειρίδιο''.

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 1
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης