Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΙΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Ο ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΔΕΛΗΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ISBN: 960-8360-40-4
Εκδόσεις: ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ
Μέγεθος: 24x25 cm
Σελίδες: 331
/
Βάρος: 1192 gr
Τιμή: 30.00€
Διαθέσιμο

Αναστάσιος

Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας

Ο ποιμένας του στοχασμού, της δημιουργίας και της ειρήνης

Αναμφιβόλως ο Αναστάσιος φέρει ως χαρισματικός ιεράρχης την «σφραγίδα δωρεάς του Κυρίου». Είναι εξαιρετικά προικισμένος άνθρωπος, με ακατάβλητο ψυχικό σθένος, ισχυρή προσωπικότητα και μεγαλειώδες όραμα.

Ο βίος του αποτελεί διαδρομή προσφοράς, θυσιών και βαθείας χριστιανικής αγάπης. Απολαύει οικουμενικής τιμής, βαθύτατου σεβασμού, ειλικρινούς εκτιμήσεως και απεριορίστου θαυμασμού δια το πολυσχιδές πνευματικό, κοινωνικό, καθαγιαστικό, εθνικό, επιστημονικό, θεολογικό και θρησκειολογικό έργο του.

Το ταπεινό φρόνημα του ανδρός, η αγάπη του για τον Χριστό και τον άνθρωπο, η βαθύτατη γνώση του μηνύματος του Χριστιανισμού και της ορθοδόξου πατερικής παραδόσεως, η αφοσίωσή του στο καθήκον, η επιστημονική του εμβρίθεια, η πίστη του στην εντολή του Κυρίου «Μαθητεύσατε πάντα τα έθνη» (Ματθ. Κη’ 19) και πολλά άλλα συνιστούν το μυστικό της πνευματικής του ποιμαντικής επιτυχίας.

Η προσπέλαση στο βίο, στη ζωή, στο έργο και το πνεύμα ενός πνευματικού ανδρός όπως ο Αναστάσιος είναι έργο δυσχερές κα επίπονο, δεδομένου ότι έχει να κάνει κανείς με επιτεύγματα παγκοσμίου εμβέλειας, σωτηρίας ψυχών και πνευματικής αναστάσεως φυλών στην Αφρική και ανοικοδομήσεως ενός έθνους και μιας Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας, την της Αλβανίας. Ο Αναστάσιος υπηρέτησε τους πιο φτωχούς λαούς του κόσμου, στην Αφρική και την Αλβανία. Με τη χάρη του Θεού τους ενέπλησε Πνεύματος Αγίου και ελπίδος για το σήμερα, για το αύριο και την αιωνιότητα.

Ιδού τρεις μαρτυρίες επιφανών ανδρών περί αυτού:

α) ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έγραψε στο χαιρετιστήριο μήνυμα του επιστρέφοντας από τα Τίρανα: «Αναπολούντες ήδη τα υπό την εμπνευσμένην καθοδήγησιν και επίβλεψιν της Υμετέρας Μακαριότητας…επιτευχθέντα κατά την διαρρεύσασαν δεκαετίαν, ομολογούμεν ότι πρόκειται περί εξαισίου θαύματος, παρόμοιον του οποίου εις ουδεμίαν των λοιπών Ορθοδόξων Εκκλησιών των άρτι εξελθουσών των ασφυκτικών πιέσεων των αθεϊστικών καθεστώτων, επετελέσθη»

β) Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αλβανία εδήλωσε: «Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που ευεργέτησε την Αλβανία αυτός είναι ο Αναστάσιος»

γ) Ο προσφάτως ανελθών στον Πατριαρχικό Θρόνο της Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρός Β’ εδήλωσε στον εναρκτήριο λόγο του: «Το στίγμα μου είναι να είμαι ταπεινός. Πρότυπο, ίνδαλμα, παράδειγμα και στήριγμά μου στην ιεραποστολή έχω τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο».

Σκληρό εξώφυλλο

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 1
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης