Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ – Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΛΟΥΙ ΚΛΩΝΤ ΝΤΕ ΣΑΙΝ ΜΑΡΤΕΝ («ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ»)
ISBN: 960-430-248-5
Εκδόσεις: ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 584
/
Βάρος: 864 gr
Τιμή: 37.00€
Διαθέσιμο
μυητικό λόγο - έναν λόγο ο οποίος δύναται να βοηθήσει τον άνθρωπο να διασχίσει το "σύννεφο της αγνωσίας" που καλύπτει σαν πέπλος την Θεία Αλήθεια και να Την προσεγγίσει με τον μοναδικό τρόπο που Της προσιδιάζει: δια της καρδιάς που αγαπά."/>

Πρωτότυπο “L'Homme de Desir” Louis-Claude de Saint Martin (1790)
Πρώτη Μετάφραση στην Ελληνική: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
Η μετάφραση αυτή έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Μαρτινιστικού Τάγματος των Κάτω Χωρών.
ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ 2004

Ο Άνθρωπος της Eπιθυμίας είναι το κατ εξοχήν δυναμικό και μυσταγωγικό έργο του "Αγνώστου Φιλοσόφου". Είναι έργο το οποίο δεν απευθύνεται σε εκείνους που επιδιώκουν να κατασιγάσουν τις υπαρξιακές τους ανησυχίες με τις έτοιμες απαντήσεις μίας συστηματικής φιλοσοφικής δοξασίας: δηλαδή, με εικασίες και υποθέσεις. Αλλά απευθύνεται σε εκείνους οι οποίοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι τελείως άστοχο να εικάζουμε για την Αλήθεια ή να προσπαθούμε να την προσδιορίσουμε διανοητικώς, να την διατυπώσουμε ή να την περιγράψουμε και μόνον. Ενώ θα είχε νόημα να την επιζητούμε, να την αναζητούμε, να την ποθούμε, να την αγαπούμε· διότι τότε ανυψώνουμε τον εαυτό μας προς Εκείνην.

Έτσι το βιβλίο τούτο δεν περιέχει "διδασκαλίες"·περιέχει μυητικό λόγο - έναν λόγο ο οποίος δύναται να βοηθήσει τον άνθρωπο να διασχίσει το "σύννεφο της αγνωσίας" που καλύπτει σαν πέπλος την Θεία Αλήθεια και να Την προσεγγίσει με τον μοναδικό τρόπο που Της προσιδιάζει: δια της καρδιάς που αγαπά.

Ο Λουί Κλωντ ντε Σαιν Μαρτέν (1743-1803), ο επομονομαζόμενος «Άγνωστος Φιλόσοφος», βαδίζοντας στην οδό που μας κληροδότησαν γίγαντες του πνεύματος όπως ο Ερρίκος Κούνραντ, ο Ιάκωβος Μπαίμε και ο Μαρτίνες ντε Πασκουάλλυ, θεμελίωσε στην νεώτερη εποχή την Χριστική και Ροδοσταυρική Μύηση που επικράτησε να ονομάζεται προς τιμήν του «Μαρτινισμός».

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Μετά τον περίφημο Φυσικό Πίνακα των σχέσεων μεταξύ, Θεού, Ανθρώπου και Σύμπαντος, όπου αναπτύσσει τον νόμο ζωής του ανθρώπινου όντος, όχι κατά τρόπο Δογματικό, αλλά καλώντας μας να παρατηρήσουμε όλα εκείνα τα σημάδια τα οποία ευρίσκονται εντός και γύρω μας, ο Λουί Κλώντ ντε Σαιν Μαρτέν -δια του Ανθρώπου της Επιθυμίας- υψώνει το λόγο του για να ανακαλέσει τον άνθρωπο στην αρχέγονη πνευματική του τάξη. Κι είναι ο λόγος του συγχρόνως μυστικιστικός και θεουργικός και μυσταγωγικός.

Το βιβλίο τούτο δεν απευθύνεται στου αρχαρίους εσωτεριστές - σ' εκείνους οι οποίου επιδιώκουν να κατασιγάσουν τις υπαρξιακές τους ανησυχίες με την ψευδαίσθηση των απαντήσεων μίας συστηματικής φιλοσοφικής δοξασίας: δηλαδή, με εικασίες και υποθέσεις.

Το βιβλίο τούτο απευθύνεται σε εκείνους οι οποίοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει κανένα νόημα να εικάζουμε για την Αλήθεια· ότι είναι τελείως άστοχο να προσπαθούμε να την προσδιορίσουμε διανοητικώς, να την διατυπώσουμε ή να την περιγράψουμε λεκτικώς· διότι τότε την καταβιβάζουμε στο επίπεδό μας, την καθιστούμε σχετική: την βεβηλώνουμε! Ενώ θα είχε νόημα μόνον να την επιζητούμε, να την αναζητούμε, να την ποθούμε, να την αγαπούμε· διότι τότε ανυψώνουμε τον εαυτό μας προς Εκείνην.

Αυτή την οδό μας δίδαξαν ο Ερρίκος Κούνρατ και ο Ιάκωβος Μπαίμε τον δέκατον έκτο και τον δέκατον έβδομο αιώνα· την ίδια οδό μάς παρουσιάζει ο “Άγνωστος Φιλόσοφος” το δέκατον όγδοο αιώνα.

Ένωσε και την δική σου φωνή με του συγγραφέα, ω αναγνώστη. Ακολούθησε το λόγο του, και θα σε εξυψώσει. Εγκολπώσου τον, και θα σε μεταμορφώσει. Υιοθέτησέ τον και θα καταστήσει Μύστη της Αλήθειας!

Για την Ελληνική Αντιπροσωπεία του
Μαρτινιστικού Τάγματος των Κάτω Χωρών
Θεόδουλος, S*I*

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 2
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης