Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
Mutus Liber Latomorum
Το Σιωπηλό Βιβλίο των Ελευθεροτεκτόνων
ΛΕΦΑΚΗΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ
ISBN: 978-960-92019-7-1
Μέγεθος: 17x24 cm
Σελίδες: 89
/
Βάρος: 260 gr
Τιμή: 40.00€
Διαθέσιμο

Εκδόσεις Εταιρείας Ερευνών Σκωτικού Τύπου

Αθήνα 2021

Συλλεκτική έκδοση 100 αντιτύπων με 32 έγχρωμες εικόνες

σελίδες 89

Το βιβλίο το οποίο περιέχει 32 εικόνες τεκτονικού περιεχομένου υπό τον τίτλο Το Σιωπηλό Βιβλίο των Ελευθεροτεκτόνων (Μutus Liber Latomorum) εκδόθηκε για πρώτη φορά το έτος 1765 στο Παρίσι από τον εκδοτικό οίκο Basset με έδρα τον αριθμό 54 της οδού Saint-Jacques και ονομάστηκε έτσι προκειμένου να παραπέμψει συμβολικά και εννοιολογικά στο ερμητικό έργο που εκδόθηκε το 1677 στη Γαλλία με τίτλο Mutus Liber (Σιωπηλό Βιβλίο).

Το αξιοσημείωτο είναι ότι συγκεκριμένο έργο, όπως και το αντίστοιχο του 1677, εκδόθηκε χωρίς κείμενο, γι’ αυτό και έφερε τον τίτλο σιωπηλό.

Οι εικόνες, αν και βαθύτατης συμβολικής και υψηλής αισθητικής, ελάχιστα αναπαρήχθησαν κατά το πέρασμα του χρόνου και παρέμειναν άγνωστες μέχρι τις ημέρες μας. Παρουσιάζουν ποικίλες αλληγορικές παραστάσεις, μύθους και μυητικά χωρία από αρχέτυπους Σκωτικούς βαθμούς, όπως αυτοί λειτούργησαν και διαδόθηκαν στη Γαλλία (αυτόνομα σε μια από τις πολλές μορφές τους ή ενταγμένοι σε βραχύβιους τεκτονικούς τύπους), πριν από την παγίωση της τελικής μορφής του Σκωτικού Τύπου ως ενιαίου συστήματος το 1801.

Στο βιβλίο θα διακρίνουμε εικόνες με αλληγορίες του Μεγάλου Έργου (Opus Magnus), της Παλαιάς Διαθήκης, οι οποίες παραπέμπουν σε συστήματα ανώτερων βαθμών της εποχής, τα οδήγησαν στη γένεση του του Τύπου του Βασιλικού Μυστικού, τελευταίου σημαντικού σταθμού πριν από τη γένεση του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου.

Πρόκειται για την πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο απόπειρα αποκρυπτογράφησης και σχολιασμού των 32 εικόνων του Σιωπηλού Βιβλίου με εισαγωγή και βιβλιογραφία που βοηθούν τον επίμονο τέκτονα αποσυμβολιστή του Σκωτισμού.

_________________________

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 1
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης