Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΤΑΟ ΤΕ ΤΖΙΓΚ - ΤΑΟ Η ΑΤΡΑΠΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
ΛΑΟΥ ΤΖΕ
ISBN: Πύρινος Κόσμος-Εκκρεμεί
Εκδόσεις: ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 94
/
Βάρος: 158 gr
Τιμή: 9.00€
Διαθέσιμο

Τάο Τε Τζιγκ · Τάο η Ατραπός της Σοφίας - Λάου Τζε

Απόδοση στα Ελληνικά: Ανδρέας Τσάκαλης

Υπάρχουν πολλοί δρόμοι, τί είναι όμως το ΤΑΟ; Υπάρχουν πολλά ονόματα, ποιό είναι όμως το όνομά Του; Ανώνυμο είναι και από αυτό ξεπήδησαν όλα. Αλλά αν τα πράγματα έχουν μια Μητέρα, τότε αυτή έχει ένα όνομα. Τούτο το μυστικό θα το νιώσεις αν ξέφυγες από τις επιθυμίες. Αν είσαι δεμένος σ' αυτές, θα δεις μόνο την επιφάνεια. Η Μητέρα και το ΤΑΟ παρουσιάζονται μαζί. Ανώνυμο το ένα και το άλλο με διάφορα ονόματα κι όμως ενωμένα καθώς είναι, αποτελούν μια μυστηριώδη πύλη προς την αιωνιότητα.

Κοίταξε το Τάο πως κυλά κι απλώνεται σε κάθε πλευρά. Ολα προέρχονται από αυτό που τίποτα δεν εγκαταλείπει. Τα δημιουργεί μα δεν τα ονομάζει δικά του· τα διατηρεί, τα τρέφει, μα δεν είναι ο κύριός τους· δεν επιθυμεί και φαίνεται σαν κάτι μηδαμινό. Δες πόσο σιωπηλά η μεγαλωσύνη του εμφανίζεται: Καθώς επιστρέφουν σ' αυτό, δεν συναντούν ποτέ έναν Κύριο. Γι' αυτό ο Σοφός στη ζωή του ποτέ δεν προβάλλεται σαν μεγάλος. Μήπως γι' αυτό, το μεγαλείο τον περιβάλλλει;

Τα πολλά χρώματα συσκοτίζουν το μάτι· οι πολλοί ήχοι κουράζουν το αυτί· τα πολλά μπαχαρικά σκοτώνουν τη γεύση· το κυνήγι κάνει τον άνθρωπο μανιακό. Ο,τι αποχτιέται σκληρά, είναι εμπόδιο. Τί κάνει λοιπόν ο Σοφός; Ακολουθεί τη διαίσθησή του και όχι τις επιθυμίες. Προτιμά αυτό και όχι εκείνο.

Αξιολόγηση προϊόντος
Το προϊόν δεν εχει αξιολογηθεί
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης