Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΟΦΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
ISBN: 960-7948-01-7
Εκδόσεις: ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 220
/
Βάρος: 348 gr
Τιμή: 18.00€
Άμεσα Διαθέσιμο

Το ''Οφις και Κρίνο'' είναι το πρώτο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη και αποτελεί τον προάγγελο της οικουμενικής λογοτεχνικής δημιουργίας του. Χρονολογία εκδόσεώς του το 1906, με ψευδώνυμο Κάρμα Νιρρβαμή.

Πρόκειται για ένα εκρηκτικό ερωτικό βιβλίο, στο οποίο, μαζί με τις εφηβικές εμπειρίες του, καταθέτει φύτρα της κοσμοθεωρίας του και ινδάλματα του νού και της καρδίας του.

Σύντροφος στην περιπέτεια της λιτανείας της αγάπης σώματος και ψυχής μιά Ιρλανδέζα, παπαδοπούλα, δασκάλα της αγγλικής, που δεν ήταν άσχετη προς τα καθολικά ερωτήματα για τον προορισμό του ανθρώπου.

Ενας Κρητικός και μιά Ιρλανδέζα συναντήθηκαν και ο αγέρας έπαιρνε φωτιά ανάμεσά τους και τελικά τύλιξε και τους ίδιους. Οφις εκείνος, Κρίνο εκείνη, ''Οφις και Κρίνο'' η συγκλονιστική συνεύρεση και αφήγηση...

...Ω Αγαπημένη και Ω Θεά, σήκω απάνω στα μάρμαρα και χαμογέλασε. Είνε τα μεγάλα Παναθήναια της αγάπης μου. Κ' είνε τα όνειρά μου ντυμένα στα γιορτάσιμα που εξεκίνησαν από το νεκροταφείο κι εδιάβηκαν το Δίπυλο, κι ανεβαίνουν σιγά, σιγά, τον Βράχο τον Ιερό. Κρατούν στα χέρια των ώμορφο και πολύτιμο και τεχνικά υφαμένο Τον Πέπλο τον Ιερό. Μέρες και νύχτες έγερναν οι σκέψεις μου, -εργαστίνες ερωτεμένες- απάνω του και τον κεντούσαν. Κάτω από τα μάγια του φεγγαριού τη νύχτα, μέσα στην φλογερήν αγάπη του ήλιου την ημέρα, έγερναν και τον κεντούσαν....

Αξιολόγηση προϊόντος
Το προϊόν δεν εχει αξιολογηθεί
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης