Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΤΕΧΝΗ (ARS INCOGNITA)
ΙΟΛΑΟΣ
ISBN: 978-960-8100-70-1
Μέγεθος: 18x25 cm
Σελίδες: 551
/
Βάρος: 1129 gr
Τιμή: 41.00€
Άμεσα Διαθέσιμο

Εκδόσεις ΔΙΟΝ

Από τότε που εμφανίστηκε ο άνθρωπος στη Γη, ο μεγαλύτερος πόθος του είναι η ΓΝΩΣΗ. Η αναζήτηση δε της Αλήθειας είναι η πιο σημαντική πράξη του ανθρώπου. Η έρευνα όμως θέλει προγραμματισμό και τάξη. Αυτός που την πραγματοποιεί, πρέπει να έχει και έμφυτες ικανότητες αλλά και υπομονή και επιμονή. Ο ερευνητής πρέπει να βγάλει από τον εσωτερικό του κόσμο όλα τα δεσμά που κρατάνε σκεπασμένα τα πνευματικά του μάτια. Να γίνει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ άνθρωπος. Διότι η έρευνα και η παρουσίαση αληθειών έχει πολλούς εχθρούς, που προσπαθούν να βάλουν στο δρόμο τους σωρούς από εμπόδια. Οι κυριότεροι εχθροί είναι ο φανατισμός, ο δογματισμός, ο στείρος συντηρητισμός και ο φόβος της αλλαγής.

Ο ορθολογικός δρόμος για την αποκάλυψη της Αλήθειας αρχίζει από την αρχαία Ελληνική Διανόηση και αναστέλλεται κατά τον Μεσαίωνα. Διατηρείται ωστόσο κρυφά στα εργαστήρια των Αλχημιστών, στις μυστικές οργανώσεις και στον Τεκτονισμό, για να έρθει η Αναγέννηση με την απελευθέρωση από όλους αυτούς τους σωρούς των εμποδίων. Με τη μεθοδική έρευνα αλλάζει ο κόσμος μορφή και αναγνωρίζεται η αξία της ανθρώπινης ύπαρξης και συνάμα οι δυνατότητες του ανθρώπου για την πνευματική του εξέλιξη.

Αυτή είναι η αιώνια πορεία του ανθρώπου, να αγωνίζεται, να κινείται και να πηγαίνει σε άγνωστους πνευματικούς χώρους, με ένα ενδόμυχο σκοπό, την αποκάλυψη του ΑΛΗΘΙΝΟΥ. Επί αιώνες οι Τέκτονες αντιτάχθηκαν στη μισαλλοδοξία, τον πνευματικό δεσποτισμό και εργάστηκαν για την ατομική αξιοπρέπεια και την έρευνα της Αλήθειας.

Αυτό το έργο έχει σαν σκοπό να παρουσιάσει στον αναγνώστη, μια κατά το δυνατόν απλή και ξεκάθαρη έκθεση των αρχών και «διδασκαλιών» του Τεκτονισμού. Όπως είναι επόμενο, δεν μπορεί να έχει τη την αξίωση πως εκθέτει ολόκληρη την Τεκτονική Επιστήμη, η οποία βασίζεται σε «έργα» δυσκολότερα. Οφείλουν όμως να παρουσιαστούν ξάστερα τα στοιχεία του τεκτονικού ζητήματος, σε μια συνολική άποψη, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα βρει πολλά να προσθέσει και λίγα να αφαιρέσει.

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 2
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης