Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ
C.G.JUNG
ISBN: 960-253-187-8
Εκδόσεις: ΑΡΣΕΝΙΔΗ
Μέγεθος: 23x31 cm
Σελίδες: 322
/
Βάρος: 1847 gr
Τιμή: 69.00€
Διαθέσιμο

Επιμέλεια: Τζών Φρήμαν

Μετάφραση: Αντιγόνη Χατζηθεοδώρου

Εκδόσεις Αρσενίδη, 1980

Το βιβλίο αυτό του μεγάλου ψυχιάτρου και φιλοσόφου Καρλ Γιουνγκ ανήκει στα βιβλία που θεωρούνται θησαυροί.

Το ασυνείδητο αποτελεί μυστηριώδες τμήμα του ατόμου. Είναι ένας κόσμος, γεμάτος από πρόσωπα που φανερώνονται με γλώσσα συμβολική. Ο Γιουνγκ, με τα όνειρα και τα σύμβολά τους, εισάγει τους αμύητους σ' αυτό τον άγνωστο κόσμο που είναι πολύ πλουσιότερος και πολύ πλατύτερος από το συνειδητό Εγώ, και επιμένει σ' ένα ουσιαστικό σημείο, αποδεικνύοντάς το με χειροπιαστά παραδείγματα: ο άνθρωπος ολοκληρώνεται μόνον όταν έχει αισθητή γνώση της ασυνείδητης ζωής του.

Πάνω από 500 εικονογραφήσεις δίνουν οπτική ερμηνεία της σκέψης του Γιουνγκ. Δείχνουν τη φύση και τη λειτουργία των ονείρων, διερευνούν τη συμβολική σημασία της τέχνης και αποκαλύπτουν την ψυχολογική σημασία των δοκιμασιών της καθημερινής ζωής, παρέχοντας ένα πολύτιμο ηθικό στήριγμα στον κουρασμένο άνθρωπο της εποχής μας.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εκτενή εισαγωγή στη Γιουνγκική Ψυχολογία.

Με 500 έγχρωμες και μαυρόασπρες εικόνες. Σκληρό εξώφυλλο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εισαγωγή

1. Δοκίμιο για τη Διερεύνηση του Ασυνείδητου. Καρλ Γκ. Γιούνγκ. - 2. Οι αρχέγονοι Μύθοι και ο Σύγχρονος Άνθρωπος. Γιόζεφ Λ. Χέντερσον. - 3. Η Διαδικασία της Εξατομίκευσης. Μαρί-Λουίζ φον Φράντς. - 4. Ο Συμβολισμός στις Πλαστικές Τέχνες. Ανιέλα Ζαφφέ. - 5. Τα Σύμβολα στο εσωτερικό μιας Ατομικής Ανάλυσης. Γιολάντ Γιακόμπι. - Επίλογος: η επιστήμη και το ασυνείδητο. Μαρί-Λουίζ φον Φράντς. - Σημειώσεις – Πίνακας – Κατάλογος Εικόνων.

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 1
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης