Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Πρόσκληση: Κύκλος σεμιναρίων Αιγυπτιολογίας
Με αφορμή την τεράστια προσέλευση του κοινού στην έκθεση «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα»
 
ο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας διοργανώνει κύκλο σεμιναρίων Αιγυπτιολογίας!
 
Με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων
 
Ένα συναρπαστικό κύκλο σεμιναρίων Αιγυπτιολογίας συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας με αφορμή το εγγενές ενδιαφέρον του κοινού για τη νέα έκθεση που παρουσιάζεται στον «Ελλη­νικό Κόσμο», με τίτλο «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα», καθώς και την πάγια πολιτική του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για εκλεκτικές συνεργασίες με άλλους πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιη­θούν στον «Ελληνικό Κόσμο», από τις 24 Μαρτίου έως και για είκοσι εβδομάδες.
 
 Οι συμμετέχοντες/σες θα έχουν την ευκαιρία να «μυηθούν» στην αρχαία αιγυ­πτιακή γλώσσα και ιδίως στην ιερογλυφική γραφή (μετά το πέρας των σεμιναρίων θα είναι σε θέση μάλιστα να αναγνώσουν απλές ιερογλυφικές επιγραφές). Επίσης, θα διδαχθούν αρκετά μαθήματα για την ιστορία, την τέχνη, τη θρησκεία, τη μου­σική και την επιστήμη των αρχαίων Αιγυπτίων, με έμφαση στην κατασκευή των μεγάλων πυραμίδων. Το σεμινάριο περιλαμβάνει 20 πλήρη δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα με σύγχρονα διαδραστικά οπτικοακουστικά μέσα. Τα σεμινάρια απευθύνονται τόσο σε φοιτητές Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Θεολογίας ή Θετικών Επιστημών, όσο και στο ευρύ κοινό, σε ανθρώπους που αγαπούν και ενδιαφέρονται, εν γένει, για τον αιγυπτιακό πολιτισμό.
 
Παράλληλα, η λειτουργία της έκθεσης «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα» με τα πιστά αντίγραφα των ανεκτίμητων θησαυρών από τον τάφο του Τουταγχαμών παρατείνει τη λειτουργία της μέχρι το τέλος Μαρτίου. 
 
Πληροφορίες:
 
Έναρξη: Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.
Εγγραφές: έως και Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.
Τόπος/Χρόνος: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, κάθε Παρασκευή 16:00-18:00.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων για αυστηρώς ολιγομελή επίλεκτα τμήματα.
Απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας (FCE) και η αποστολή σύντομου βιογραφικού και των λόγων για τους οποίους θέλετε να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, μαζί με τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου για άμεση επικοινωνία.
 
Κρατήσεις Θέσεων:
 
Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας
ΤΗΛ.: 6981-191.480  [14:00’-20:00’]
Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων
Δωρεάν
αποστολή
με αγορές άνω των 100€