Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
5η ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ. ΘΕΜΑ: ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΜΑ; - Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 - 19.30

 

ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ Μ.Κ.Ο
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ

5η ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΜΑ;
 
Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.30 ο ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ διοργανώνει την 5η ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο πολιτισμού 'Αίτιον' (Τζιραίων 8-10, Μακρυγιάννη - Σταθμός Μετρό: Ακρόπολη). Το θέμα της βραδιάς διαλόγου είναι:

Είναι πάντα ο χρόνος χρήμα;

Στην συζήτηση θα λάβουν μέρος ως προσκεκλημένοι οι:

Μάκης Ανδρόνοπουλος (δημοσιογράφος – οικονομικός συντάκτης και συγγραφέας).
Θανάσης Γεωργάς (ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής)
Δήμητρα Σάββα (φοιτήτρια)
Ξένια Τσέλιγκα (μουσικός - εκπαιδευτικός).

Ο χρόνος είναι μια από τις διαστάσεις με τις οποίες ο άνθρωπος του 21ου αιώνα αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες οι απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι τέτοιες που τον καθιστούν κυρίαρχο παράγοντα στην εκπλήρωσή τους. Δεν είναι όμως όλες οι κοινωνίες που αντιμετωπίζουν τον χρόνο με αυτό τον τρόπο.

Θα συζητήσουμε, μεταξύ άλλων, αν ο ρόλος του χρόνου είναι επίκτητος ή όχι, αν η σύγχρονη αντιμετώπισή του προάγει την αυτογνωσία, την ανθρώπινη έκφραση και δημιουργία, την επαφή με την Φύση και τον Άλλο, την πρόοδο και την ευτυχία του Ανθρώπου, καθώς και την όποια συμβολή του στην ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας. Σημαντικό στοιχείο στην συζήτηση θα είναι η ύπαρξη και η αξία του λεγόμενου 'μη παραγωγικού' χρόνου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να συζητηθούν και άλλες συναφείς παράμετροι με το θέμα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μικρές τοποθετήσεις των προσκεκλημένων, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση της συζήτησης. Στην συνέχεια ο λόγος θα είναι ελεύθερος για τους συμμετέχοντες οι οποίοι μπορούν να κάνουν τοποθετήσεις, να υποβάλουν ερωτήσεις, να απαντήσουν σε διατυπωμένα ερωτήματα ή να προσθέσουν και άλλες παραμέτρους στο θέμα.

Σκοπός μας η ανάπτυξη ενός πλούσιου και εποικοδομητικού διαλόγου στον οποίο να λάβουν μέρος όλοι, εάν είναι δυνατόν, οι παρευρισκόμενοι, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα έναν ρόφημα.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη ενώ το κόστος του ποτού ή του ροφήματος βαρύνει τον καθένα χωριστά.

Περισσότερες πληροφορίες στο 6971 883233

Δωρεάν
αποστολή
με αγορές άνω των 100€